Προβληματισμός μετά τις νέες εστίες κρουσμάτων σε Τρίπολη, Λαμία, Θήβα, Κοζάνη- Καθημερινή η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μικρές εστίες κρουσμάτων κοροναϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε Λαμία, Κοζάνη, Τρίπολη και Θήβα για ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας  τρία ακόμα άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του 85χρονου από την Λαμία είναι θετικά στον κορονοϊό ενώ  τρόφιμος δομής ψυχικής υγείας στην Τρίπολη διαγνώστηκε θετικός. και έχει ήδη διακομισθεί στο νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο.

Η δομή έχει ήδη τεθεί σε άτυπη καραντίνα και παράλληλα αναμένονται ανακοινώσεις από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς πριν από λίγες μέρες ο άνδρας είχε νοσηλευθεί στην Παθολογική Κλινική και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Νέο κρούσμα είχαμε όμως και στο νοσοκομείο της Θήβας με 12 εργαζόμενους να τίθενται σε καραντίνα επειδή είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης τέθηκαν σε καραντίνα, βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, έξι γιατροί, τέσσερις νοσηλευτές και δύο τραυματιοφορείς του νοσοκομείου. Τα 12 μέλη του νοσοκομείου εκτέθηκαν στο κρούσμα την Κυριακή, 7 Ιουνίου.

Στην Κοζάνη το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσματα, δύο εκ των οποίων είναι ζευγάρι Ελλήνων ταξιδιωτών που νοσηλεύονται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας.  Πρόκειται για δύο στρατιωτικούς, έναν 57χρονο και το ζευγάρι που γύρισε από την Τσεχία.

Καθημερινή η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Καθημερινή αντί για εβδομαδιαία θα είναι από σήμερα, Δευτέρα, η γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.