Προαναγγελία Κικίλια για καθολικό lockdown «τύπου Μαρτίου» στην Αττική

Εισήγηση για ένα σκληρό lockdown «τύπου Μαρτίου» έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εάν η πορεία του ιού παραμείνει η ίδια.

Το πρωί της Τρίτης (09/02) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική. Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών (OPEN TV), ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Κάνοντας αναφορά στα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, τόνισε πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Και σημείωσε ότι εάν τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η δική του εισήγηση θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown» όμοιο με αυτό του Μαρτίου.

«Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα στοιχεία και τα νούμερα, θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική», είπε και σημείωσε πως ο ένας μετά τον άλλο δήμο έχουν αυξητική τάση. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.