Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις τη Δευτέρα

Αύριο Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας  μετά από μια ιδιαίτερη δύσκολη χρονιά για τους μαθητές.

Πρώτοι θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων και θα ακολουθήσουν με το ίδιο μάθημα την Τρίτη οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων.

Μια επίπονη και αγχωτική δοκιμασία για  τη νέα γενιά που διεκδικεί μια  θέση στα ΑΕΙ .  Παρά τα προβλήματα  της δημόσιας παιδείας μας οι Πανελλαδικές παραμένουν    από τους λίγους  αξιόπιστους θεσμούς στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση  όμως πρέπει να κατανοηθεί από μαθητές  και γονείς ότι οι Πανελλαδικές είναι μια από τις πολλές μάχες  που θα κληθούν δώσουν  στη ζωή τους για να πραγματοποιήσουν  τα όνειρα τους.

Καλή τύχη, δύναμη και αισιοδοξία σε όλα τα παιδιά! Το μέλλον σας ανήκει!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Η ώρα έναρξης των πανελληνίων είναι 8.30 ώρα π.μ ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προέρχονται στο εξεταστικό τμήμα μέχρι και τις 8:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες, ενώ το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας λίγο μετά τις 10 π.μ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους

  1. το δελτίο εξεταζόμενου,
  2. την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους,
  3. στιλό, μολύβι και γόμα
  4. Ακόμα επιτρέπονται νερό ή κάποιο αναψυκτικό αλλά δεν επιτρέπεται το κινητό.

Μετά τη δυνατή ώρα αποχώρησης δεν επιτρέπονται οι διευκρινίσεις, καθώς έχουν ήδη αποχωρήσει κάποιοι μαθητές.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας εβδομάδα από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Εάν κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές ύστερα από αρνητικό PCR ή rapid test. Εάν κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test) από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.