Πορεία Πολυτεχνείου: Καταφεύγουν στο ΣτΕ ΜεΡΑ25 και ΕλΕΔΑ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ), με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ., που απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων έως τις 18 Νοέμβρη.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο το ΜεΡΑ25 όσο και η ΕλΕΔΑ, κατέθεσαν σήμερα το πρωί τις σχετικές αιτήσεις, με την αίτηση του κόμματος της Βουλής, να υπογράφεται από τον Γ. Βαρουφάκη, ενώ στην ανακοίνωση του, αναφέρεται πως «οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».

Επιπροσθέτως, το ΜεΡΑ25, επικαλείται την τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων , με βάση την οποία, η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. , είναι αντισυνταγματική, ολοκληρώνοντας την ανακοίνωση του ως εξής: «Ελπίζουμε και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση».

Όσον αφορά την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπως αναφέρει στο Facebook, ο Βασίλης Παπαστεργίου, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης , υποστηρίζει από τη μια πως «κατανοουμε απολυτως την αναγκη οι φετεινες εκδηλωσης αποδοσης τιμης στην εξεγερση του Ποκυτεχνειου να γινουν υπο συνθηκες σεβασμου της κρισιμης υγειονομικης καταστασης», όμως από την άλλη, «θεωρεί ότι η γενικη και καθολικη απαγορευση των συναθροισεων πληττει τον πυρηνα του δικαιωματος της συνάθροισης» , καταλήγοντας πως η ΕλεΔΑ αναμένει την απόφαση της δικαιοσύνης.

Οι αποφάσεις, αναμένονται ακόμη και σήμερα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Παπαστεργίου:

Η Ελληνικη Ενωση για τα Δικαιωματα του Ανθρωπου κατεθεσε σημερα ενωπιον του Συμβουλιου της Επικρατειας αιτηση ακυρωσης…

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Papastergiou στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.