Πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο των τριών οπλιτών στο Βόλο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17.00, στο σταθμό του μετρό Χολαργού και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καλεί το δίκτυο «Σπάρτακος» μετά την τραγωδία που σημειώθηκε χθες σε στρατόπεδο του Βόλου, όπου 3 οπλίτες έχασαν τη ζωή τους έπειτα από έκρηξη όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης.

«Δεν είμαστε εμείς αναλώσιμοι της κερδοφορίας τους και των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το δίκτυο, ζητώντας να απαγορευθούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

«Απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια», αναφέρει στην ανακοίνωση του συγκεκριμένα το δίκτυο Σπάρτακος. «Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου, εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες και την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επανέφερε την πραγματοποίηση παρελάσεων και την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά, ενώ συγκάλυψε συστηματικά τη δράση των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στον Στρατό», συμπληρώνει κι εκτιμά πως οι κινήσεις αυτές γίνονται γιατί «πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του success story και οι ανάγκες του «θεαθήναι» για να βγάλουν φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος».

«Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα. Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ. Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα», καταλήγει το δίκτυο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.