Πολύ μεγάλη πορεία στην Ηλιούπολη για την υπόθεση trafficking με θύμα την 18χρονη κοπέλα!!

Πάνω από 2.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης  στην 18χρονη κοπέλα θύμα  trafficking στην Ηλιούπολη , μετά από κάλεσμα φεμινιστικών συλλογικοτήτων, εργατικών λεσχών, δημοτικών κινήσεων κ.α.
Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς και μικρότερους δρόμους της συνοικίας και κατέληξε έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Μετά την υπόθεση των Γλυκών Νερών και των Πετραλώνων, το νέο περιστατικό, αυτή τη φορά στην Ηλιούπολη, αποδεικνύει την έκταση του φαινομένου της έμφυλης βίας, της κακοποίησης, του trafficking… Κι αν αυτό ήταν περίπου κοινό μυστικό για την κοινωνία μας όλα αυτά τα χρόνια κάτι αλλάζει τον τελευταίο καιρό.
Τα θύματα βρίσκουν το κουράγιο να καταγγείλλουν και μια σειρά συλλογικότητες και οργανώσεις δημιουργούνται ώστε να τους δώσουν φωνή, να τις προστατεύσουν, να αποκαλύψουν αυτά που κράτος και αστυνομία επιχειρούν να κουκουλώσουν, να διεκδικήσουν!
Μόνο τον τελευταίο μήνα φεμινιστικές διαδηλώσεις έχουν γίνει σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα, Σύνταγμα, Πετράλωνα, Εξάρχεια, Ηλιούπολη.
 
Ανησυχούμε και εξοργιζόμαστε γιατί τα περιστατικά πυκνώνουν αλλά ταυτόχρονα είμαστε χαρούμενοι/ες για το ξύπνημα και την αποφασιστικότητα όλο και περισσότερου κόσμου να βγει στον δρόμο, να προστατεύσει τα θύματα, να διεκδικήσει μαζί τους μια καλύτερη ζωή, χωρίς έμφυλη βία, χωρίς έμφυλη καταπίεση, με όλο τον κόσμο ισότιμο και ελεύθερο!
Θέλουμε να καταδικαστούν παραδειγματικά τόσο ο πατέρας, όσο και ο αστυνομικός που βίαζαν και εξέδιδαν τη νεαρή κοπέλα!
Θέλουμε να αποκαλυφθεί μέχρι τέλους το κύκλωμα trafficking που κρύβεται από πίσω τους!
Θέλουμε να ληφθεί μέριμνα για την 18χρονη κοπέλα! Ψυχολογική υποστήριξη, δομές στήριξης, κάθε είδους βοήθεια που μπορεί να χρειαστεί ένα άτομο που έχει υποστεί χρόνια σεξουαλική κακοποίηση!
 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.