Πολίτες ακύρωσαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε άτομο ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Ματαιώθηκε οριστικά η διαδικασία πλειστηριασμού κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας –  ο πατέρας της οποίας έχει πιστοποιηθεί ως ΑμΕΑ με ποσοστό 85% – που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.  Μόλις ξεκίνησε  η διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας της πολύτεκνης οικογένειας αλληλέγγυοι από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης που βρίσκονταν στην αίθουσα, σήκωσαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα » ΚΑΝΈΝΑ ΣΠΊΤΙ ΣΕ ΧΈΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΊΤΗ» .

Αμέσως δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά στην έδρα και απώθησαν τους διαδηλωτές. .Η παρουσία των διαδηλωτών εντός κι εκτός της δικαστικής αίθουσας λειτούργησε αποτρεπτικά και έτσι η Έδρα, λίγα λεπτά μετά τις 17:00, ανακοίνωσε τη ματαίωση της διαδικασίας, χωρίς να ορίσει νέα ημερομηνία.

«Ηρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός ότι βγαίνει σήμερα στο σφυρί  η κατοικία ενός συμπολίτη μας, ο οποίος είναι οικονομικά ανήμπορος γιατί παραμένει άνεργος από το 2010 και έχει και ένα παιδί με πιστοποιημένη αναπηρία πάνω από 67%. Μας εμπόδισαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά τελικά καταφέραμε να μπούμε και υπήρξαν μικροσυμπλοκές. Κατά τη διάρκεια αυτών, έσπασε και μια ασπίδα των ΜΑΤ. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός τα σπίτια των ανθρώπων να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς και να τα παίρνουν τα κοράκια. Είναι απαράδεκτο αυτό να γίνει με την «πρώτη φορά αριστερά». Αυτή είναι δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ξεπουλήσει τα πάντα και εφαρμόζει πιστά το 1ο, το 2ο και το 3ο μνημόνιο», δήλωσε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα στην περιφέρεια, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.