Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis

Να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση ο βουλευτής του ΚΙΝ. ΑΛ. και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ζητεί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε την παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης. Η παραγγελία εκδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς λίγες ημέρες μετά την ομόφωνη απόρριψη της αίτησης του Αν. Λοβέρδου για την εξαίρεση της Ελ. Τουλουπάκη από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών. Εκτιμάται ότι η παραγγελία για τη δίωξη του Αν. Λοβέρδου καθυστέρησε προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση εξαίρεσης.

Η υπόθεση αφορά την κοστολόγηση τεσσάρων φαρμάκων της Novartis, Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis για την περίοδο Απρίλιος 2011 -Μάιος 2012. Σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή, από την αποτίμηση – αξιολόγηση των στοιχείων και των καταθέσεων των μαρτύρων προκύπτουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη.

 Τι απαντούν Λοβέρδος και ΚΙΝΑΛ

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο Ποινικός Κώδικας ορίζει», ήταν το σχόλιο του Αν. Λοβέρδου, ο οποίος έχει παραιτηθεί της ασυλίας του, που έχει αρθεί από τη Βουλή.

«Μια μέρα μετά το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αφαίρεση του φακέλου από την κα Τουλουπάκη , αυτή σπεύδει άρον άρον, να παραγγείλει δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου. Πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας. Όμως η αλήθεια θα λάμψει» ήταν τοσχόλιο του ΚΙΝΑΛ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.