Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις- Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους μαθητές

Η ημερομηνία για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών φέρεται ότι «κλείδωσε». Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι ημερομηνίες είναι δύο είτε στις 22 είτε στις 29 Ιουνίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου κι απομένει να αποδειχθεί αν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και μόνο αυτοί, θα μπουν στις αίθουσες στις 11 Μαΐου ή την επόμενη Δευτέρα στις 18 του ίδιου μήνα.

«Πονοκέφαλος» για το υπουργείο φαίνεται πως είναι η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των μαθητών.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι οι μαθητές να εξεταστούν σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, ωστόσο στο πρώτο πλάνο είναι η αξιοποίηση όλων των τάξεων κάθε σχολείου.

Πιθανό σενάριο είναι τάξεις με 20-22 παιδιά να σπάσουν σε τρία τμήματα με 7-9 μαθητές, ενώ τα παιδιά μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κάνουν μαθήματα μόνο στα μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές.

Κρίσιμα ζητήματα επίσης είναι εάν θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές όλων των τάξεων και όχι μόνο της Γ΄ Λυκείου, εάν θα γίνουν και πώς εξετάσεις προαγωγής σε Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως και ο τρόπος υλοποίησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια, όλα δείχνουν ότι δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις, ενώ τα δημοτικά σχολεία θα παρατείνουν τη λειτουργία τους ως το τέλος του Ιούνη με στόχο να γίνουν κάποια βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά. Όσον αφορά στην ερχόμενη σχολική χρονιά, θα ξεκινήσει νωρίτερα για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.