Περικύκλωση της γερμανικής πρεσβείας με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την σφαγή του Διστόμου

Σε μια συμβολική περικύκλωση της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προχώρησε το Σάββατο (7/6) η «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο, που υποστηρίζει την καταβολή αποζημιώσεων σε όλα τα χωριά του Ολοκαυτώματος, και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Η συμβολική περικύκλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και διεκδίκησης για τη συμπλήρωση 70 ετών από την σφαγή του Διστόμου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και ακολούθησε πορεία προς τη Γερμανική πρεσβεία και συμβολική περικύκλωσή της. Σημειώνεται πως μπροστά από την πρεσβεία είχαν παραταχθεί διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ. «Έλληνες και Γερμανοί, όλοι κόντρα στους ναζί!» και «ο λαός απαιτεί να πληρώσουν οι ναζί», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ αυτών Έλληνες αντιστασιακοί, μέλη οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, Γερμανοί αντιφασίστες κ.α.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα μέλη της Ομάδας Δράσης ΑΚ Δίστομο και του Εθνικού Συμβουλίου θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις σημαντικές εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης, οι οποίες κορυφώνονται την Τρίτη 10 Ιουνίου, ανήμερα του Ολοκαυτώματος με το μνημόσυνο των νεκρών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την τελετή στο Μαυσωλείο του Διστόμου.

Εν τω μεταξύ ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Βήμα Fm σχετικά με το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων δήλωσε πως «έχουμε σχέδιο με τους συνεργάτες μου και θα έχουμε εκπλήξεις στο θέμα των αποζημιώσεων». Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα το αποζημιώσεων θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα θέσει στο ευρωκοινοβούλιο. «Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες στο γερμανικό λαό για να τεθεί το θέμα αυτό» τόνισε.

 

Την Παρασκευή η «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση στην Ακρόπολη, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Κατά την παρέμβαση μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά και τα αγγλικά, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν δύο πανό με συνθήματα υπέρ της αποζημίωσης των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων των Ναζί και κατά του φασισμού.

http://issuu.com/tvxorissinora/docs/flyer_gr140523_3_grafik_150-1/1?e=0

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.