Πεδίο μάχης η πλατεία Αγίας Παρασκευής. Διέλυσαν «πάρτι νεαρών» με ΜΑΤ και χημικά…

Σε πεδίο μάχης   μετατράπηκε η πλατεία της  Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Τρίτης. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψη χημικών  για να διώξουν τον κόσμο από την πλατεία ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο  περίπου 300 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννου να κάνουν πάρτι με μπύρες και μουσική. Αποτέλεσμα να καταφθάσουν διμοιρίες των ματ  να τους διαλύσουν, καθώς συνεχίζουν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην οποία υπήρξε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Το βράδυ της Δευτέρας είχε σημειωθεί παρόμοια συγκέντρωση ατόμων.

O δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού». Παράλληλα, αναφέρει ότι θα αποταθεί στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της…

Posted by Βασίλης Ζορμπάς on Tuesday, 5 May 2020

Από την άλλη πλευρά  υπάρχουν καταγγελίες  πολιτών για τα ΜΑΤ που έκαναν επιδρομή για να «καταστείλουν» με δακρυγόνα και κυνηγητό τον συνωστισμό, δηλαδή  ανθρώπους οι οποίοι κάθονταν στα παγκάκια και βρισκόντουσαν στην πλατεία στους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν συστάσεις με τα ΜΜΕ να αναπαράγουν την άποψη του Υπουργειου Προστασίας του Πολίτη  για » πάρτι  με μπύρες και ναρκωτικά».

Αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση που συνόδευε το βίντεο που ανάρτησε ο διασώστης προσφύγων, Ιάσωνας Αποστολόπουλος, ο οποίος διαμένει στη γειτονιά.

«ΜΑΤ και δέλτα τώρα στην γειτονιά μας, στην πάνω πλατεία Αγίας Παρασκευής. Ρίχνουν δακρυγόνα και κυνηγάνε τον κόσμο που καθόταν στα παγκάκια. Από χτες, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς προσπαθεί να ταυτίσει όσους-ες πίνουν μπύρα στην πλατεία με διακίνηση ναρκωτικών! Λέει επίσης ότι όσοι μαζεύονται στην πλατεία δεν είναι από την Αγία Παρασκευή και θα μολύνουν το προάστιο με κορονοϊό» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «εδώ και χρόνια διάφοροι ντόπιοι παράγοντες θέλουν να βάλουν χέρι στην πλατεία και να την γεμίσουν τραπεζοκαθίσματα».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.