ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: «Συμφωνία κορυφής» να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης

«Συμφωνία Κορυφής»  επιτεύχθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε την Τετάρτη στην οποία  έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της όποιας αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του κόμματος στη λογική ότι «μπαίνουμε σε μία εσωστρέφεια κι αυτό δεν είναι καλό για κανέναν»

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή  για μία εβδομάδα  στις 15-16 Φεβρουαρίου, της προγραμματισμένης για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου όπως ειπώθηκε να είναι έτοιμο το κείμενο για τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας καθώς  δεν υπάρχει χρόνος μέχρι το Σάββατο να συζητηθούν διεξοδικά  και να αναλυθούν τα του απολογισμού.

 Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει αναδιοργάνωση των ΜΜΕ του κόμματος ενώ υπήρξε -απάντηση σε διάφορα δημοσιεύματα  «που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος».

 Το δίλημμα «διεύρυνση ή ανασχηματισμός» εξακολουθεί να διχάζει

 Το  δίλημμα  «διεύρυνση ή ανασχηματισμός» και  η προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν  να απασχολούν   έντονα τον εσωκομματικό διάλογο   μεταξύ των διαφόρων τάσεων . Η ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, για παράδειγμα, επαναφέρει ως στόχο τη διεύρυνση του κόμματος που υποστηρίζουν ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο Νικος Φίλης και η τάση των 53+.

Το ερώτημα είναι εάν η «Συμφωνία Κορυφής» που επιτεύχθηκε στην Πολιτική Γραμματεία θα  έχει συνέχεια ή εάν η ηγεσία της Κουμουνδούρου και οι Προεδρικοί  απλά κερδίζουν χρόνο.  Αυτό που εισπράττει η κοινή γνώμη  πάντως, είναι ένας  εσωκομματικός πόλεμος   προεδρικών, ριζοσπαστών, πασοκογενών και κομματικών για τον έλεγχο των συσχετισμών εν όψει συνεδρίου.

 Στο πλαίσιο αυτό   «51» στελέχη από την Θεσσαλονίκη με κείμενο προς την ηγεσία εξέφρασαν την οξεία αντίθεσή τους στις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας και του Αλέξη Τσίρα  για την διεύρυνση και έθεσαν ερωτήματα του τύπου «ποια είναι η σχέση των προσώπων της προοδευτικής συμμαχίας που συγκροτούν την ΚΕΑ και το Πολιτικό Συμβούλιο της με την πολιτική ταυτότητα και το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τις μάχες της Αριστεράς και της προόδου;»

Τελευταίο  κρούσμα  της εσωκομματικής αντιπαράθεσης είναι η επιστολή  των  21 βουλευτών  του κόμματος  που  δημοσιεύτηκε στο Documentonews  προς την ηγεσία.  Με  αυτή οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις  του κόμματος και τους ομιλητές σ΄αυτές .  Εμμέσως όμως κατηγορούσαν τον Πάνο Σκουρλέτη και την υπεύθυνη Οργανωτικού Έφη  Καλαμαρά ότι αποκλείουν από ομιλητές στις  προσυνεδριακές εκδηλώσεις στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας μεροληπτώντας υπέρ των «53+».

Να σημειώσουμε ακόμη τις συνεχιζόμενες προσωπικές  επιθέσεις προς τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη από την  υποτιθέμενη φιλική ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου – ο οποίος  έχει κατηγορηθεί  από τους 53+ ότι «σπρώχνει» την ηγεσία σε ακραίες επιλογές. Ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Παν. Σκουρλέτης: «Αριστερός», αντι-Τσίπρας, κακός υπουργός και αποτυχών γραμματέας»στοχοποιεί τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο καθώς εμφάνιζε αμφότερους ως επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου».

 Η επιστολή των 21 βουλευτών του κόμματος

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Λάβαμε χθες το email σας σχετικά με την ακολουθητέα διαδικασία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων του κόμματος, καθώς και τα κριτήρια του Οργανωτικού Γραφείου για τον ορισμό των ομιλητών.

Σε συνέχεια αυτού, για την ενημέρωσή μας παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε την καταγραφή όλων των εκδηλώσεων – τοπικών, θεματικών ή γενικών συνελεύσεων – που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο ως σήμερα, καθώς και αυτές που έχετε προγραμματισμένες, περιλαμβάνοντας την ημερομηνία, τον τόπο, τον φορέα της διοργάνωσης, το θέμα και τα ονόματα των ομιλητών.

Συντροφικά,

Οι Βουλευτές της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Μέλη της ΠΓ, της ΚΕ και της ΚΕΑ 

ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΝΙΝΑ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΘΑΝΟΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΚΟΥΦΑ ΜΠΕΤΤΥ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ

ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.