ΠΑΣΟΚ: Παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου – Έκρυθμη η κατάσταση στη ΝΕ Φθιώτιδας

Συνάντηση Βενιζέλου-Γ. Παπανδρέου

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση  κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα και φιλική συζήτηση για τα διεθνή θέματα, την οικονομία, τη διαπραγμάτευση και την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ’ όλους.

 Ωστόσο, σε ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε το γραφείο του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε ενστάσεις και διαφωνίες, οι οποίες πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Οι ενστάσεις και διαφωνίες έχουν να κάνουν τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της «Δημοκρατικής Παράταξης». Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

 Εκρυθμη η κατάσταση στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας

 Με δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης ο Γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας ΠΑΣΟΚ   έχει κάνει γνωστό ότι η  ΝΕ Φθιώτιδας δεν  θα συμμετέχει στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής παράταξης.  Το επόμενο διάστημα μάλιστα  με πρωτοβουλία της ΝΕ θα γίνουν συνελεύσεις στο Νομό για να αποφασίσει για το θέμα η βάση του κινήματος. Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων στο εσωτερικό ρου ΠΑΣΟΚ είναι και η τοποθέτηση του Γραμματέα οργανωτικού Π. Κυριακού ο οποίος βρέθηκε στην Λαμία την Τρίτη προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της νομαρχιακής για τις εξελίξεις. Σε δηλώσεις του  μίλησε για άστοχη πολιτική Βενιζέλου και τόνισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συνιστώσα καμιάς Δημοκρατικής παράταξης, υπάρχει, αναπνέει, ζει».

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που βλέπει τα εκλογικά ποσοστά του συνεχώς μειούμενα είναι έκρυθμη ενώ δεν αποκλείονται και καρατομήσεις στελεχών από την πλευρά της ηγεσίας που επιμένει στη γραμμή της.  

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.