Παραμένουν τα sms μέχρι 15/5, ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Έπειτα από  αλληλοσυγκρουόμενες  διαρροές και δηλώσεις  που προηγήθηκαν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε σήμερα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τη νόσο Covid-19, τα μέτρα  για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, παραμένει η υποχρέωση της αποστολής SMS (δηλαδή ειδικού μηνύματος) στο 13033 για οποιαδήποτε μετακίνηση, μέχρι τις 15 Μαΐου. Αντίθετα απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις –για όλες τις μέρες της εβδομάδας και όχι μόνο για τα σαββατοκύριακα– από τη Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου.

Με το SMS 6 στο 13033 θα πάμε από Δευτέρα, 03.05.2021, στην εστίαση. Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 το βράδυ και θα πρέπει να είμαστε στα σπίτια μας το αργότερο στις 23.00

Τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες την Μεγάλη Παρακευή και το Πάσχα

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.