Παραιτήθηκε ο Αλ. Διακόπουλος, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι ο σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού έκανε  χθες την παρακάτω δήλωση «Ας μην κοροϊδευόμαστε το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, εφόσον έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει έμπρακτη αμφισβήτηση».

Η δήλωση  Διακόπουλου αν και φαίνεται να  απηχεί την αλήθεια δημιούργησε δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση καθώς  δεν βολεύει το αφήγημα Μητσοτάκη προς το υπερπατριωτικό κοινό της ΝΔ.  Επιπρόσθετα ήρθε την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έδινε μάχη για να υποστηρίξει ότι το Oruc Reis «δεν έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», άρα δεν υπήρξε έμπρακτη παραβίαση ή αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τούτων δοθέντων  σύμφωνα με πληροφορίες  υπήρχαν πιεστικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για την αποπομπή του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας . Πολύ περισσότερο που  ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας «άδειασε» την κυβέρνηση και ακύρωσε την επίσημη γραμμή της σε μια συγκυρία πολύ κρίσιμων εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός ΝΔ που χρεώνουν στον – εκ των ενόπλων δυνάμεων προερχόμενο – Αλέξανδρο Διακόπουλο «αδυναμία κατανόησης βασικών αρχών της πολιτικής και της διπλωματίας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.