Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα η ανακρίτρια του «Noor 1»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση της δεύτερης κατά σειρά ανακρίτριας που είχε χρεωθεί την κύρια ανάκριση για την πολύκροτη  υπόθεση του Noor 1, Καλλιόπης Μάντακα.

Η Καλλιόπη Μάντακα είχε χρεωθεί την ανάκριση για την  υπόθεση με τους δύο τόνους ηρωίνης του δεξαμενόπλοιου Noor 1, μετά την μετάθεση από τον Πειραιά, πέρσι τον Σεπτέμβριο, της Ευαγγελίας Αλεξακίδου.  Η ανακρίτρια είχε παραιτηθεί από τον Μάιο αλλά η παραίτησή της έγινε επίσημα δεκτή και γνωστή, την Τρίτη, μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ. 

Οι λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση της ανακρίτριας από το δικαστικό σωμα δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο σημείο είχε φτάσει η Καλλιόπη Μάντακα στις έρευνές της για την υπόθεση του Noor1.

Στην εν λόγω  δικογραφία Όπως υπενθυμίζει το Documento, κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και οι τρεις συνεργάτες του Νίκος Συντιχάκης, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και Ηλίας Τσακίρης. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις αρχές του καλοκαιριού του 2018, όμως πρακτικά δεν έχει ακόμη  ξεκινήσει ακόμη η κύρια ανάκριση. Υπενθυμίζεται επίσης ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου επιστράφηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη το διαβατήριο που του είχε αφαιρεθεί λόγω της δίωξης του, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και από την αξιωματική αντιπολίτευση που έθεσε ερωτήματα στον υπ. Προστασίας του Πολίτη. 

Τις διώξεις είχε ασκήσει εις βάρος τους μετά από πολύμηνη έρευνα η τότε προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα

Στην απόφαση που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται:

«Με προεδρικό διάταγμα της 22ας Αυγούστου 2019, που εκδόθηκε στην Αθήνα μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (κυρωτικός νόμος 1756/1988,Α’35), όπως ισχύει και το π.δ. 83/9-7-2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 121), γίνεται δεκτή η από 9-5-2019 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία της Προέδρου Πρωτοδικών Πειραιά Καλλιόπης-Ιωάννας Μάντακα του Εμμανουήλ και της Μαρίας.

Ο Υπουργός

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ»

Η παραίτηση της ανακρίτριας προσθέτει νέα ερωτήματα στα ήδη υπάρχοντα που σχετίζονταν με παραιτήσεις, απομακρύνσεις, εξαφανίσεις, επιθέσεις ακόμη και νεκρούς που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την υπόθεση.

Την δίκη σε πρώτο βαθμό είχε σημαδέψει η μαφιόζικη ενέργεια σε βάρος του Εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη, ο οποίος είχε δεχθεί στο σπίτι του δέμα-βόμβα στις 28 Ιουλίου. Επίσης η εισαγγελέας της Έδρας, Μαρία Τρουπή, είχε δεχτεί απειλές στο σπίτι της.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.