Παραιτήθηκε από μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών ο Δ. Τάπας μετά την κατακραυγή

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπουλή, η οποία εγείρει ζήτημα ηθικής τάξης για μέλος της Ν.Ε. του κόμματος, ο οποίος κατέθεσε υποψηφιότητα για να αναλάβει τη σίτιση προσφύγων στη δομή φιλοξενίας της περιοχής  στην οποία η κόρη του Δημήτρη Τάπα είναι η συντονίστρια.

Για σκάνδαλο μίλησαν με ανακοινώσεις τους ΝΔ, Ποτάμι και Πασοκ.

Η Αφροδίτη Σταμπουλή σημείωσε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι, θλίβομαι και ντρέπομαι δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε καταστάσεις που πρέπει να απολογούνται για τέτοιους χειρισμούς».

Αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε πως ο Δημήτρης Τάπας υπέβαλε την παραίτησή του (τη Δευτέρα) από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών και η Ν.Ε. την έκανε δεκτή. Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι αποχωρεί για λόγους προσωπικής και κομματικής ευθιξίας, ενώ κάνει λόγο για «ανήκουστες και ψευδείς διαδόσεις».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε κι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του μέλους της και αναπληρωτή συντονιστή Δημήτρη Τάπα, ως ελάχιστο μέτρο για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς, τις οποίες διέπραξε συμμετέχοντας σε διαγωνισμό για τη σίτιση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο οποίο είναι συντονίστρια η κόρη του.

Η υπόθεση, πάντως, έχει αρκετές «μπλεγμένες» πτυχές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που Νέα Δημοκρατία και Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και αρκετά μέσα ενημέρωσης υιοθετούν το δημοσίευμα της ιστοσελίδας trustpress.gr, το οποίο κάνει λόγο για αμοιβή 750.000 ευρώ, ποσό που δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε, βέβαια, από τα λόγια της κ. Σταμπουλή.

Ο… ανύπαρκτος αριθμός 750.000 ευρώ

Το θέμα, πάντως, αναδείχθηκε περαιτέρω από την ιστοσελίδα trustpress.gr, η οποία, χθες, αναπαρήγαγε τις δηλώσεις της Α. Σταμπουλή βάζοντας τον πηχυαίο τίτλο «Βουλευτής του Σύριζα Σερρών καταγγέλλει “Πατέρας μέλους της Νομαρχιακής Σύριζα πήρε την σίτιση μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ”. Μέγα σκάνδαλο που καλύπτει η Κουμουνδούρου. Στις δηλώσεις της κα Σταμπουλή (όπως καταγράφονται παραπάνω) δεν αναφέρεται πουθενά το νούμερο αυτό. Επιπλέον, κάτω από το κείμενο υπάρχει ένα σχόλιο το οποίο φέρει την υπογραφή της Αφροδίτης Σταμπουλή το οποίο επισημαίνει ότι δεν γίνεται λόγος για 750.000 ευρώ.

Αναλυτικά: «Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους: 1) Το ποσό είναι το 1/30 του αναφερόμενου, πρόκειται για 500μερίδες πρωινό – μεσημεριανό – βραδυνό για δέκα μέρες μόνο, γι’ αυτό και ο διαγωνισμός ήταν πρόχειρος 2) Το γεγονός κατήγγειλαν ο τύπος και οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες εστίασης και εγώ κλήθηκα απλώς να το σχολιάσω. 3) Υπό το βάρος της κατακραυγής ο μειοδότης παραιτήθηκε και ανέλαβε ο επόμενος. 4) Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα και πιστεύω ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις. Σίγουρα το συμβάν δε μας χαρακτηρίζει όλους-ες και η αποδοκιμασία του είναι ηθική υποχρέωση και όχι «ενδοκυβερνητικό μαχαίρωμα», όπως γράφηκε, και φυσικά κάθε άλλο παρά το καλύπτει η Κουμουνδούρου». 

http://www.efsyn.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.