Παρέμβαση Μητσοτάκη μετά τον σάλο για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων

Η δημοσιότητα  που πήρε το θέμα της διακοπής χορήγησης δωρεάν φαρμάκων   σε  περισσότερους από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους  από το νέο έτος,  έφερε  την  παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Πιο αναλυτικά, τα ρεπορτάζ τόνιζαν ότι παρά τις πιέσεις των οργανώσεων των συνταξιούχων,   οι συνταξιούχοι θα  πρέπει  από τη νέα χρονιά να πληρώνουν από την τσέπη τους τη συμμετοχή τους στα φάρμακα.  Να σημειωθεί ότι  η  πρόβλεψη  αυτή δόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως αντιστάθμισμα όταν τους κόπηκε το ΕΚΑΣ. Η απόφαση για μη ανανέωση της δωρέαν χορήγησης φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους  ανήκει στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι με σύνταξη κάτω των 500 ευρώ μηνιαία  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Τα καθυστερημένα αντανακλαστικά του αρμόδιου υπουργού Εργασίας ανέλαβε να υποκαταστήσει ο πρωθυπουργός στην εκπνοή του 2020, λίγο πριν κληθούν οι απόμαχοι να πληρώνουν με τις πενιχρές συντάξεις και τα φάρμακά τους.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι προσωπική του επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που με κυβερνητική απόφαση ίσχυσε και κατά το 2020.

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.