Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παραποίηση εγγράφου του FBI στην υπόθεση Novartis

Tην προκαταρκτική εξέταση διέταξε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουνίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την υπόθεση του παραποιημένου εγγράφου του FBI από το οποίο έσβησαν τα ονόματα του Ανδρέα Λοβέρδου, του Κωνσταντίνου Φρουζή και του Νίκου Μανιαδάκη.

Είχε προηγηθεί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε με τη μετάφραση εγγράφου, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis μετά τις αποκαλύψεις για έγγραφο – φωτιά του FBI  από το οποίο έσβησαν τα ονόματα του Ανδρέα Λοβέρδου, του Κωνσταντίνου Φρουζή και του Νίκου Μανιαδάκη.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί η αλλοίωση ή μη του επίμαχου εγγράφου από το FBI. Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης.

Η αποκάλυψη της λαθροχειρίας σε επίσημο έγγραφο του FBI για το πολύκροτο σκάνδαλο Novartis και το σβήσιμο ονομάτων προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Άμεσα διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για παραποίηση εγγράφου αλλά και για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά της μεταφράστριας και κατά παντός υπευθύνου.

Στο επίσημο έγγραφο του FBI εμφανίζονται τα ονόματα του Ανδρέα Λοβέρδου, του Κωνσταντίνου Φρουζή και του Νίκου Μανιαδάκη που ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από  τη μετάφραση που έκανε η υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο έγγραφο του FBI κατονομάζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι δωροδοκήθηκε από τη Novartis.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.