Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την υγεία και αξιοπρέπεια του λαού: Ενίσχυση του ΕΣΥ- Μέτρα προστασίας για όλους

Μαζική διαδήλωση  πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 22 Γενάρη 2022, στο Σύνταγμα και σε πλατείες και άλλων πόλεων της χώρας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την υγεία και αξιοπρέπεια του λαού.

«Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 κι αυτοί στα αεροπλάνα κάνουν αγιασμό» ήταν ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών  που διαμαρτύρονταν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ και ουσιαστικών μέτρων προστασίας, από τους χώρους δουλειάς  μέχρι τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν Σωματεία  και εργατικές συλλογικότητες, όπως, το ΜΕΤΑ, αριστερές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, καθώς και πολιτικοί οργανώσεις και φορείς. «Παρών» και οι εργαζόμενοι του «Παίδων Πεντέλης», που η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο, με δικαιολογία τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο για ανήλικους. Στην Αθήνα, από το Σύνταγμα, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έκαναν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Μπροστάρηδες στην κινητοποίηση  οι υγειονομικοί  που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. Ο λόγος της Δέσποινας Τοσουνίδου (Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ) συγκλόνισε.

«Μετράμε νεκρούς, κόσμο φτωχό, ασθενείς, συναδέλφους νεκρούς, συναδέλφους σε burn out, συναδέλφους/ισσες που κάνουν από αγάπη το επάγγελμά τους και κλαίνε πριν την βάρδια και την εφημερία κι όταν τελειώνουν… Οι χιλιάδες νεκροί θα μπορούσαν να είναι λιγότεροι, κατά 40% λιγότεροι -σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ- αν υπήρχε άλλη διαχείριση. Δεν είναι μόνο οι ασθενείς κόβιντ. Είναι κι όλοι που περιμένουν στις λίστες των χειρουργείων, οι καρκινοπαθείς, οι καρδιοπαθείς… Για την κυβέρνηση ήταν η ευκαιρία για το τελειωτικό χτύπημα στο ΕΣΥ και τον λαό».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.