Πέθανε ο Νίκος Σπυρόπουλος, ιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος “Σπυριδούλα”

Πέθανε ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο ιδρυτής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος «Σπυριδούλα», σε ηλικία 63 ετών μετά από μάχη με την επάρατο νόσο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω του facebook ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο οποίος έγραψε: «Μας αφήνεις ορφανά,κύριε συνάδελφε…. R.I.P……………………..(«Άνοιξε Πέτρο,άνοιξε!!!»)».

Στο συγκρότημα «Σπυριδούλα»οι Βασίλης και Νίκος Σπυρόπουλος έπαιζαν κιθάρα, πλαισιωμένοι από τους Αντρέα Μουζακίτη (ντραμς), το Μάκη Μπλαζή (μπάσο) και τους Κώστα Κουρεμένο και Γιώργο Κοτσμανίδη στα φωνητικά.

Οι «Σπυριδούλα» ξεκίνησαν συναυλίες όπου έπαιζαν κατά κύριο λόγο διασκευές από Rolling Stones, Lou Reed, Velvet Underground καθώς και μπλουζ και γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον του σχετικού κοινού Το 1978 είχαν ήδη αποχωρήσει οι Κουρεμένος, Κοτσμανίδης και Μπλαζής, με τον τελευταίο να αντικαθίσταται από τον Τόλη Μαστρόκαλο ενώ λίγο μετά ο Μουζακίτης αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Φωτοδήμο.

Οι αδερφοί Σπυρόπουλοι είχαν συνεργαστεί ήδη με τον Μουζακίτη στο συγκρότημα Last Barricade. Το όνομα το πρότεινε ο συνεργάτης τους Γιώργος Γαϊτάνος, εμπνευσμένος από την ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη, θύματος ενός εγκλήματος που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη το 1956.

Λίγους μήνες αργότερα, επισημοποιήθηκε η συνεργασία με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και από αυτή τη συνεργασία δημιουργήθηκε ο εμβληματικός δίσκος «Φλου».


Ο Νίκος Σπυρόπουλος ως μέλος της «Σπυριδούλα» συμμετείχε στους δίσκους «Φλου», «Νάυλον Ντέφια και Ψόφια Κέφια», «Ταξίδι στο Κέντρο της Πόλης», «Σε Τροχιά με Απόκλιση» και «Το βλέμμα των Ανθρώπων».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.