Πάπας Φραγκίσκος: Δεν βελτιώνεται η συμβίωση υψώνοντας φράχτες

Ηχηρό μήνυμα ανθρωπισμού απηύθυνε από τη Λέσβο, ο Πάπας Φραγκίσκος το πρωί της Κυριακής στη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά-Τεπέ, η δεύτερη μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο Ποντίφικας βρέθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και χαιρέτισε από κοντά πρόσφυγες, μετανάστες και μικρά παιδιά, ενώ έγινε δεκτός με ευχαριστίες, ψαλμωδίες και τραγούδια.

Κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χτύπησε ηχηρά καμπανάκια κατά των εθνικισμών και των μονομερών ενεργειών και ζήτησε σεβασμό στη νομιμότητα και την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου.

«Διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, διακυβεύεται το μέλλον όλων. Το κλείσιμο και οι εθνικισμοί οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα. Όταν απορρίπτονται οι φτωχοί, απορρίπτεται η ειρήνη» δήλωσε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει με νόημα «για να οικοδομήσουμε την ειρήνη είναι απόλυτα αναγκαία η σταθερή θέληση να σεβόμαστε τους άλλους ανθρώπους και λαούς. Η δέσμευση και ο σεβασμός της αξιοπρέπειας. Δεν χρησιμεύουν μονομερείς ενέργειες, αλλά πολιτικές ευρείας αποδοχής. Δεν βελτιώνεται η συμβίωση υψώνοντας φράχτες. Πάντα χρειάζεται σεβασμός της νομιμότητας, έχοντας πάντα στην πρώτη γραμμή την αξία της ζωής και την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου».

O Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πρόσφυγες τόνισε:  «Τα μάτια σας μας ζητούν να μην στρέψουμε το βλέμμα προς άλλη μεριά. Είμαι εδώ για να δω τα πρόσωπά σας, να σας κοιτάξω στα μάτια. Μάτια γεμάτα φόβο και προσδοκία, μάτια που έχουν δει βία και φτώχεια, μάτια βουρκωμένα με πάρα πολλά δάκρυα. Ας βρούμε το θάρρος να ντραπούμε σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον του κόσμου».

«Να σταματήσει το ναυάγιο του πολιτισμού», επεσήμανε ο Πάπας.  «Οι πρόσφυγες χρειάζονται συμπόνια, ευσπλαχνία τρυφερότητα και φιλοξενία».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.