Ο Μπακογιάννης αποσύρει υποψήφιο του που έχει κατηγορηθεί για οικονομικές ατασθαλίες με το δημόσιο

Ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά», του υποψήφιου με τη ΝΔ, για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, απέσυρε μέλος του που έχει κατηγορηθεί για ατασθαλίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο φαρμακείο του 401 ΓΣΝΑ, μετά από αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών». 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, κατεβάζει ως υποψήφιο στα ψηφοδέλτια του υποψήφιο που έχει αποταχθεί από τον ελληνικό στρατό για βαριά παραπτώματα, ενώ το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει ακόμα.

Ειδικότερα, ο εν λόγω υποψήφιος κατηγορήθηκε για «τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήταν διευθυντής στο φαρμακείο 401 ΓΣΝΑ, του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της χώρας.Έχει αποδειχθεί ότι ήταν υπεύθυνος για μια σειρά υπερκοστολογήσεων και αγοράς υλικών τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νοσοκομείου, στις χρήσεις των ετών 2008, 2009 και 2010 ενώ έχουν βρεθεί παραγγελίες ύψους σχεδόν 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για τις οποίες δεν υπήρχαν εντολές προμήθεια

Νάσος Ηλιόπουλος:  Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μπακογιάννης

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος, ζήτησε να εξηγηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης για το θέμα υπογραμμίζοντας:

«Στο βαθμό που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν διαψεύδεται, ερχόμαστε αντιμέτωποι, για άλλη μία φορά, με μια μακρά λίστα επιλογών του κυρίου Μπακογιάννη που έχουν ένα κοινό: κακή διαχείριση, οικονομικά ελλείμματα, οικονομική αδιαφάνεια, αναποτελεσματική διοίκηση… Είναι δεδομένο ότι η Αθήνα κινδυνεύει να συνεχίσει τον κατήφορο της ανυποληψίας και της εγκατάλειψης. Αυτή την Αθήνα, την ξέρουμε και δεν την έχουμε ανάγκη. Όχι μόνο γιατί είναι ηθικά απαράδεκτη, αλλά γιατί είναι αυτή που μας καθηλώνει στο παρελθόν. Περιμένω από τον λαλίστατο κ. Κώστα Μπακογιάννη μια απλή απάντηση».

«Αθήνα Ψηλά»: Δεν δεχόμαστε καμία σκιά σε θέματα ηθικής τάξεως

Μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης, η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος προσκόμισε ψευδή υπεύθυνη δήλωση και τον απομακρύνουν από τον συνδυασμό του, αν και του αναγνωρίζουν το τεκμήριο της αθωότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» δεν δέχεται την παραμικρή σκιά σε θέματα ηθικής τάξης. Υπερβαίνοντας όσα προβλέπει ο νόμος, ζητήσαμε επιπλέον από όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εκκρεμεί εναντίον τους καμία ποινική δίωξη.

Μετά από δημοσίευμα που κινητοποίησε από την πλευρά μας σχετική επιπρόσθετη έρευνα, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι συγκεκριμένος υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος προσκόμισε ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Εδώ, τέτοιες συμπεριφορές, δεν γίνονται ανεκτές. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δυσφημεί τους 228 ανθρώπους του Συνδυασμού μας που μάχονται κάθε μέρα για τούτη την πόλη. Το τεκμήριο της αθωότητας του ανήκει. Ας τον κρίνει η Δικαιοσύνη. Με τον Συνδυασμό μας υποψήφιος δεν θα είναι.

ΥΓ: Ευχαριστούμε την Εφημερίδα των Συντακτών. Στις περιπτώσεις που η δημοσιογραφική έρευνα γίνεται σωστά, βοηθά στην αναζήτηση των ορθών επιλογών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.