Ο Άρειος Πάγος έκοψε την οικολογική- φιλοζωική συμμαχία «Πράσινο & Μωβ»- Προαναγγέλλουν νομική προσφυγή

Η Συμμαχία «Πράσινο & Μωβ»  θα καταθέσει ένσταση σήμερα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό της από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το Πράσινο & Μωβ είναι ένας από τους εκλογικούς συνδυασμούς που απέκλεισε ο Άρειος Πάγος από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκαλώντας έκπληξη στον οικολογικό και φιλοζωικό χώρο καθώς η συμμαχία θα είχε και την υποστήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων.

Το «Πράσινο & Μωβ» είναι μια συμμαχία επτά κομμάτων και σχηματισμών, ανάμεσά τους οι Πράσινοι, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, οικο-φεμινιστικό Κίνημα Κύκλος.

Στα ψηφοδέλτια του Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν οι δύο πράσινοι, πρώην ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος και  Μιχάλης Τρεμόπουλος ο πρώτος πράσινος δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και πολλοί εκλεγμένοι πράσινοι αυτοδιοικητικοί  που συμμετέχουν στο δίκτυο Πράσινη Αυτοδιοίκηση.

Συνεπικεφαλής στο Πράσινο και Μωβ είναι η Βασιλική Γραματικογιάννη δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα, και ο Δομήνικος Χρυσίδης, επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας.

Η ανακοίνωση της Συμμαχίας » Πράσινο & Μωβ»

«Ο συνασπισμός κομμάτων Πράσινο & Μωβ, σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς, προβαίνουμε σε όλες της απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναθεωρηθεί η χθεσινοβραδινή απόφαση του Άρειου Πάγου, που αποκλείει τον συνασπισμό μας από τις βουλευτικές εκλογές.

Η απόφαση του Α1 τμήματος δικαιολογεί τον αποκλεισμό του συνασπισμού αναφέροντας ότι – όπως και άλλα κόμματα – δεν υπέβαλε την απαραίτητη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

Η εν λόγω απόφαση ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει σε ποια παράληψη/καθυστέρηση αναφέρεται ούτε εξηγεί αν έχει ληφθεί υπόψη η απόφασή του Υπουργείου Εσωτερικών το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαίου να παρατείνει τη σχετική προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, επειδή η ηλεκτρονική πύλη δεν λειτουργούσε σωστά. Παράλληλα, αρκετά κόμματα επίσης δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στην αρχική προθεσμία λόγω της δυσλειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης.

Πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν οποιεσδήποτε παρανοήσεις ή επουσιώδεις τυπικές ελλείψεις στην ηλεκτρονική κατάθεση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά για να δοθεί η δυνατότητα στους 249 υποψηφίους μας και στις 59 εκλογικές περιφέρειες να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερο.».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.