Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Με την τελετή ορκωμοσίας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος έγινε κι επισήμως, το απόγευμα της Παρασκευής, ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έφτασε στη Βουλή λίγο πριν τις 18:20 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον υποδέχονται στην είσοδο. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην Ολομέλεια, όπου ο Πρόεδρος έδωσε θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Παρόντες στην τελετή ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και πρώην πρόεδροι της Βουλής. Στη συνέχεια, ο νέος Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, κατευθύνθηκε στο γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου και ακολούθως κατέθεσε -υπό βροχή- στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Νωρίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το ίδρυμα «Κ. Καραμανλής», όπου βρίσκεται ο τάφος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και κατέθεσε στεφάνι. 

 

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, διαδεχόμενος τον Κάρολο Παπούλια, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία των νέων καθώς όπως είπε είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη για την εξέλιξη του τόπου. Με δικά μας λάθη δεν αφήνουμε τις νεότερες γενιές να προσφέρουν. «Στην ουσία ο λαός δεν αξιοποιεί τις δυνατότητές του», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος προς τον Προκόπη Παυλόπουλου είπε: «Αναλαμβάνεται σε δύσκολη περίοδο, η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή». «Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος… Υπηρετήσατε σε σημαντικά υπουργεία, υπήρξατε ένας εξαιρετικός δάσκαλος… Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολο περίοδο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα διακυβεύματα πολλά, πρωτίστως της εθνικής συνεννόησης. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε να να δημιουργηθεί ένα στέρεο έδαφος εθνικής συμφιλίωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κάρολος Παπούλας προσφωνώντας τον νέο Πρόεδρο.

«Η μεγάλη τιμή έχει μετατραπεί σε μεγάλη ευθύνη οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να βγει ο τόπος από την κρίση» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, «να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία νέων» πρόσθεσε και έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα, κοινό όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. «Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά θα πρέπει να είναι κοινός και πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας που δίνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι για την Ευρώπη. Η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει την ίδια την Ευρώπη και την οδηγεί σε βήματα προς τα πίσω σε σχέση με τους πυλώνες που θεμελιώθηκε» είπε.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.