Οι εισηγήσεις της επιτροπής για άνοιγμα και χαλάρωση – 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση

Από τις 3 Μαΐου ξεκινά η σταδιακή άρση του lockdown, με βήματα αποκλιμάκωσης να προηγούνται της ημερομηνίας αυτής, σύμφωνα με τις εισηγήσεις στις οποίες κατέληξε η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, μετά από πολύωρη συνεδρίαση που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης Οι εισηγήσεις αφορούν στις μετακινήσεις, τον εορτασμό του Πάσχα, το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα σχολεία και την εστίαση.

Μετακίνηση εκτός νομού

Η επιτροπή εισηγείται συνέχιση της απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα, λόγο των άσχημων επιδημιολογικών δεδομένων. Ωστόσο, τo άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό αναμένεται στις 14 Μαΐου, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πασχαλινό τραπέζι

Η επιτροπή εισηγείται μέχρι και 9 άτομα από 2 οικογένειες στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, αν αυτό γίνει σε κλειστούς χώρους και έως 12 άτομα αν  γίνει σε εξωτερικό χώρο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Την Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 10 το βράδυ αντί για τις 9 που είναι σήμερα, ενώ, ειδικά για την Ανάσταση, η επιτροπή εισηγείται να αρχίσει στις 11 το βράδυ.

Εστίαση

Η επιτροπή προτείνει άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, αποκλειστικά με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Σχολεία

Τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια θα ακολουθήσουν το άνοιγμα των Λυκείων στις 10 Μαΐου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.