«Οι γιατροί δεν εκβιάζονται ούτε απειλούνται»: Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας

Με θεατρικά δρώμενα και δηλώσεις αλληλεγγύης από άλλους κλάδους (ΕΡΤ, ΕΚΠΑ κ.α) συνεχίζεται η συγκέντρωση Διαμαρτυρίας του ιατρικού κόσμου έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι στον ΕΣΥ, τον ΕΟΠΠΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Στη σημερινή, ιδιαίτερα μαζική και ενωτική πανυγειονομική συγκέντρωση, έξω από το Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν συμπαραστεκόμενοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαμβακά Τζ., Ζαχαριάς Κ., Καλογερή Α., Κυριακάκης Β., Μαντάς Χ. και Ξανθός Α. Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε  στη συγκέντρωση ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κυριακάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εθελόδουλη Κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική και εγκληματική πολιτική της στο χώρο της Υγείας, διαλύοντας δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας, προωθώντας τη ραγδαία ιδιωτικοποίησή του και στερώντας το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτό σε εκατομμύρια πολίτες. Η σημερινή μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση, με το συντονισμό πολλών υγειονομικών φορέων, δείχνει το δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή, το δρόμο του ανυποχώρητου και ενωμένου αγώνα με την υπόλοιπη κοινωνία προτάσσοντας το αναγκαίο και κοινό πολιτικό αίτημα της πτώσης της καταστροφικής συγκυβέρνησης.

 «Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν», επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τη διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, όσων γιατρών των πολυιατρείων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν συμβάσεις και για τα ιδιωτικά τους ιατρεία. 

«Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι’ άλλους γιατρούς από το ΕΣΥ», επισημαίνει ο ΙΣΑ και καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεργασία με τους λειτουργούς της Υγείας και με μεγαλύτερη περίσκεψη για το καλό του ασθενή.

Εξάλλου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά από τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει την καταστροφική πολιτική» και δηλώνει ότι «ο ιατρικός κόσμος θα αντιταχθεί σύσσωμος σε κάθε παρέμβαση που βρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση».

Ο ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν την  απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στην πανιατρική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία._2013_11_29-1

BaOwOu1CQAAhVMOBaOsee9CIAAtUMd

http://left.gr/news/oi-giatroi-den-ekviazontai-oyte-apeiloyntai-sygkentrosi-sto-ypoyrgeio-ygeias#sthash.ReH7zYoH.dpuf

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.