Ξανά στους δρόμους στο πλευρό του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη

Ιδιαίτερα μαζική είναι η κινητοποίηση αλληλεγγύης στον για τρίτη φορά μέσα σε 34 μέρες απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη!

Mαζικό κύμα αλληλεγγύης έχει προκαλέσει η απόφαση του κρατούμενου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη, να διακόψει κάθε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε και να προχωρήσει σε λευκή απεργία, απηυδισμένος με τον συνεχή, επί έναν μήνα, εμπαιγμό του από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, που συνεχίζει τις προσχηματικές δηλώσεις.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία καλούν δεκάδες συλλογικότητες και φορείς, κοντά στο μετρό της Κατεχάκη με την παρουσία εκατοντάδων αλληλέγγυων στο δίκαιο αίτημα του Δημάκη. Η συγκέντρωση θα καταλήξει με πορεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Δε θα αφήσουμε τον Βασίλη μόνο του. Δε θα επιτρέψουμε στην απανθρωπιά να σκοτώσει έναν άνθρωπο ανέφεραν σε ψήφισμα τους οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ που βρίσκονται στην κινητοποίηση.Θέση δίπλα στον Βασίλη Δημάκη έλαβε και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με ανακοίνωσή της. Η ΕΕΔΑ, αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης του Βασίλη Δημάκη και απαιτεί από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «να βρεθεί άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημά του για πρόσβαση στην εκπαίδευση χωρίς περαιτέρω διακινδύνευση της υγείας και της ζωής του».

Ο φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης- κρατούμενος στον Κορυδαλλό έχει μεταχθεί παράνομα από τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου στο υπόγειο των φυλακών, όπου δεν έχει πρόσβαση σε υπολογιστή για να μπορεί να παρακολουθήσει τις σπουδές του . Ο Βασίλης συνεχίζει να κρατείται εκεί παρά τις υποσχέσεις της Νικολάου ότι βρισκόταν στην απομόνωση λόγω 14ημερης καραντίνας. Έτσι, ξεκίνησε   νέα απεργία πείνας χωρίς καν επικοινωνία με τον δικηγόρο του και φυσικά στο πλευρό του στάθηκαν καλώντας κινητοποίηση στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ οι συμφοιτητές του, οι δικηγόροι καθώς και η πρωτοβουλία Support Art Workers!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/?_

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.