«Νόμος και τάξη» στη Νέα Σμύρνη με θύματα ανύποπτους πολίτες-Βίντεο που αποδομεί το αφήγημα της αστυνομίας

Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σημειώθηκε – αυτή τη φορά – στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν έφοδο στην πλατεία της περιοχής και με πρόσχημα τους ελέγχους για μετακινήσεις και τη χρήση μάσκας επιδόθηκαν σε τραμπουκισμούς  με θύματα κατοίκους της περιοχής- νεαρούς και οικογενειάρχες με μικρά παιδιά που έκαναν ποδήλατο.

Όταν δε ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε ξεκίνησε και το άγριο ξύλο, οι αναίτιες προσαγωγές και το κυνηγητό όσων αντέδρασαν.

Οι παρευρισκόμενοι ήταν πολλοί και κατέγραψαν με τα κινητά τους όσα συνέβησαν, ενώ την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ με διαρροές σε φιλοκυβερνητικά μέσα έκανε λόγο για αναίτια επίθεση κατά αστυνομικών από ομάδα νεαρών και μάλιστα με έναν τραυματία αστυνομικών.
Απέναντι στην ανυπαρξία έστω μιας φωτογραφίας, αν όχι οπτικοακουστικού υλικού που να αποδεικνύει την ορθότητα των ισχυρισμών της αστυνομίας, δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν με στοιχεία να αποδείξουν του λόγου τους το αληθές και το δίκαιο της οργής τους.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που αποτυπώνει ξεκάθαρα πώς ξεκίνησε η «επίθεση» στους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη. Το βίντεο αποδομεί το αφήγημα πολλών μέσων ενημέρωσης αλλά και της ελληνικής αστυνομίας, ότι δηλαδή «δέχτηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα στην πλατεία».

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας με συμμετοχή 1000 και πλέον κατοίκων προς το αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα  ως απάντηση στο όργιο αστυνομικής βίας και τον ξυλοδαρμό προσαχθέντα. Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και κρότου λάμψης μπροστά στο Δημαρχείο κατά της πορείας . Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει πάνω από την περιοχή.

Με ανακοίνωση της η  Ελληνική Αστυνομία – εμμένει στο αρχικό της αφήγημα περί επίθεσης 30 μάλλον «αόρατων» ατόμων, στο οποίο απάντησε με τον τρόπο που όλοι παρακολουθήσαμε στα πλείστα όσα βίντεο κυκλοφόρησαν – ενημερώνει  ότι για τα απίστευτα πλάνα από την πλατεία της Νέας Σμύρνης που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της μειοψηφίας των συστημικών ΜΜΕ, έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.