Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όχι άλλα θύματα στο βωμό του αξιόμαχου του Ελληνικού Στρατού

«Δεν πρόκειται ούτε για αστοχία υλικού, ούτε για ανθρώπινο λάθος», δηλώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της για τον άδικο θάνατο των τριών στρατιωτών στο Βόλο και επιρρίπτει «καθολικές ευθύνες» στον ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο, για τον οποίο σχολιάζει: «Εξυπηρετώντας κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές επιβάλλει σκληρή λιτότητα στην καθημερινότητα των στρατιωτών που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «χιλιάδες νέοι κάθε χρόνο στοιβάζονται στα στρατόπεδα δίχως στοιχειώδεις υποδομές και υπηρετούν τη θητεία τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας» και καλεί:

«Όχι άλλα θύματα στο βωμό του αξιόμαχου του Ελληνικού Στρατού».

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Πίσω από τα βαρύγδουπα λόγια της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας και τις κατά καιρούς εθνικιστικές κορώνες της κυβέρνησης για το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, κρύβεται η αποκρουστική εικόνα της πραγματικότητας. Στο Βόλο, 2 ΕΠΟΠ, ο Γιώργος Ορφανίδης 33 ετών, ο Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών και ο φαντάρος Φώτης Ανδρικόπουλος 19 ετών, έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βλήματος κατασκευής 1984. Σε καιρό ειρήνης.

Δεν πρόκειται ούτε για αστοχία υλικού, ούτε για ανθρώπινο λάθος. Οι ευθύνες του έκπληκτου και συντετριμμένου ΥΠΕΘΑ, Δ. Αβραμόπουλου είναι καθολικές, ειδικά όταν μιλάμε για έναν υπουργό ο οποίος εξυπηρετώντας κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές επιβάλλει σκληρή λιτότητα στην καθημερινότητα των στρατιωτών που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Χιλιάδες νέοι κάθε χρόνο στοιβάζονται στα στρατόπεδα δίχως στοιχειώδεις υποδομές και υπηρετούν τη θητεία τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας.

Όχι άλλα θύματα στο βωμό του αξιόμαχου του Ελληνικού Στρατού».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.