Νεκρός 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ από την άγρια επίθεση των «ultras» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Απούσα η αστυνομία

Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση των ελληνικών αρχών στην άφιξη εκατοντάδων Κροατών χούλιγκανς στην Ελλάδα. Βίντεο δείχνουν κονβόι  των «ultras» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να καταφτάνει ανενόχλητο στην Αθήνα και στη συνέχεια οπαδούς με καδρόνια και κουκούλες σε σταθμό του ΗΣΑΠ χωρίς αστυνομική παρουσία.

Σοκ, αποτροπιασμό, αλλά και πολλά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας προκαλούν τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ έξω από την OPAP Arena μετά από επιδρομή Κροατών χούλιγκανς, υποστηρικτών της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο 29χρονος δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει. Την ίδια ώρα, ανάμεσα στους συνολικά οκτώ τραυματίες (τέσσερις Έλληνες και τέσσερις Κροάτες), φέρεται να υπάρχει και ένα ανήλικο άτομο που φέρει τραύμα από πέτρα στο κεφάλι.

Η είδηση έφερε στη μνήμη τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι δράστες της οποίας καταδικάστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες.

Όλα αυτά λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αγιά-Σοφιά OPAP Αρένα για τα προκριματικά του Champions League.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, και ενώ η μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων είχε απαγορευτεί ομάδα 150-200 οργανωμένων οπαδών της κροατικής ομάδας, που είναι χρόνια γνωστοί για τη χουλιγκανική δράση τους, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα με πούλμαν και ιδιωτικά οχήματα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κανείς δεν τους σταμάτησε πουθενά, ενώ κατέβηκαν οργανωμένα στη χώρα. Επίσης, είχαν ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα «έργα» τους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβηκαν βίντεο χρηστών που δείχνουν οχήματα με κροατικές πινακίδες να κινούνται στην εθνική οδό προς Αθήνα.

Οι Κροάτες φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου φέρονται ότι συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από την αστυνομία έγιναν πάνω από 90 συλλήψεις, ωστόσο η επέμβαση των δυνάμεων σημειώθηκε όταν ήταν πλέον αργά, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την απουσία των ελληνικών αρχών στην άφιξη των 150-200 Κροατών χούλιγκανς στην Ελλάδα και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, καθώς υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης από την UEFA για τους χούλιγκαν της Ντιναμό και πάλι κατάφερα να διασχίσουν όλη την Ελλάδα και να φτάσουν στην Αθήνα και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Πράγμα που σημαίνει ότι η αστυνομία ήταν απούσα.

ΑΕΚ: Ευθύνονται η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Ελληνική Αστυνομία

Tην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Ελληνική Αστυνομία θεωρεί ως υπεύθυνους για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ.

Εξηγώντας την απόφαση να αποχωρήσει από τη σύσκεψη το πρωί της Τρίτης με τη συμμετοχή της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, της UEFA και της ΕΛ.ΑΣ, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς τόνισε ότι «η ΑΕΚ δεν γίνεται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη παρούσας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ» υπογράμμισε:

«Αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο και παρανοϊκό να συμμετέχουμε σε μια σύσκεψη, ενώ θρηνούμε την απώλεια της ζωής του οπαδού μας και να έχουν συμβεί όσα συνέβησαν. Η ΑΕΚ θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ καθώς γνώριζαν για τους 150 και πλέον οπαδούς τους που είχαν ξεκινήσει. Δεν πληροφόρησαν κανέναν στη χθεσινή σύσκεψη, παρά μόνο είπαν ότι ενδεχομένως 30 οπαδοί να έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και να προσπαθήσουν να μπουν στο γήπεδο στη διάρκεια του ματς. Θεωρούμε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ απόλυτα υπεύθυνη για το ότι μια ομάδα οργανωμένων εγκληματιών Κροατών ξεκίνησε οργανωμένα από το Ζάγκρεμπ για να προκαλέσει ό,τι προκάλεσε. Θα μπορούσε η Ντινάμο να δώσει πλήρως τη χθεσινή εικόνα και να υποστηρίξει τη θέση της ΑΕΚ στην Αστυνομία. Τίποτα δεν έγινε από αυτά για αυτό θεωρούμε την Ντινάμο ως έναν από τους βασικούς υπεύθυνους.

Ο δεύτερος βασικός υπεύθυνος είναι η Αστυνομία που επέτρεψε στο κομβόι να διασχίσει την Ελλάδα και να φτάσει στην Αθήνα και να κάνουν το προγραμματισμένο ραντεβού με οργανωμένους εγκληματίες οπαδούς άλλης ελληνικής ομάδας. Και από κοινού τους επέτρεψε να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η Αστυνομία είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι γι’ αυτό που έγινε.

Περισσεύει η οργή  στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τη δολοφονική επίθεση  των φασιστών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγρεμπ αλλά και τη στάση της αστυομίας:

Ο χρήστης Ευγενία Λουπάκη είναι με το χρήστη Eugenia Loupaki.

2 ώρ. 
Αλλη μια doomsday ξημέρωσε στη χώρα των εσχάτων πραγμάτων.
Ενα 22χρονο παιδί σφαγμένο από νεοναζί Κροάτες χούλιγκανς.
Που τους είχε απαγορευθεί από την UEFA να έρθουν στον αγώνα Ντυναμό Ζάγκρεμπ- ΑΕΚ. Που μπήκαν σε στρατιωτικό σχηματισμό στη χώρα και η αστυνομία του Μητσοτάκη τους παρακολουθούσε «διακριτικά» σύμφωνα με το non paper που άρχισαν να αναδημοσιεύουν τα πετσωμένα.
Η αστυνομία του Μητσοτάκη που εκλέχτηκε το 2019 με σημαία την ασφάλεια του πολίτη. Που από τότε αλωνίζουν οι μαφιόζοι και οι μπράβοι της νύχτας και καθαρίζουν τους αντιπάλους τους ανενόχλητοι, ενώ εκτελούν στη μέση του δρόμου ενοχλητικούς δημοσιογράφους. Η αστυνομία του Μητσοτάκη που κάθε τρεις και λίγο περνάει στα ψιλά η εμπλοκή της με κυκλώματα ναρκωτικών και διακινητών προσφύγων. Η αστυνομία του Μητσοτάκη που προσανατολίστηκε μόνο στο να δέρνει φοιτητές και να πυροβολεί ρομά.
Και όχι δεν θα παραιτηθεί κανείς από την κυβέρνηση.
41%.

Να τιμωρηθούν οι ναζί δολοφόνοι του Μιχάλη, να παραιτηθεί ο υπουργός Προ.Πο που τους κάλυψε
Η δολοφονία του Μιχάλη στη Ν.Φιλαδέλφεια από ναζιστές που καλύπτονταν πίσω από το προσωπείο οπαδών της Δυναμό Ζάγκρεμπ είναι ένα στυγερό έγκλημα.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του.
Δεν πρόκειται για «οπαδική» σύγκρουση οπαδών της Δυναμό και της ΑΕΚ αλλά για ωμή ναζιστική βία.
Αυτό το έγκλημα μας υπενθυμίζει ότι η ανοχή στη παρουσία των ναζιστών από την Αστυνομία ανοίγει το δρόμο στην δολοφονική τους δράση.
Η ίδια η Αστυνομία η οποία μαζί με το Λιμενικό φυλάνε τα σύνορα καταδιώκοντας,επανοπροωθώντας και πνίγοντας πρόσφυγες όπως στην Πύλο, άφησε να διασχίσουν ένα ολόκληρο βαλκανικό διάδρομο 1500 χιλιομέτρων οι ναζιστές ενώ βρήκαν στην Ελλάδα τους εγχώριους ναζί φίλους τους και μαζί εξόρμησαν δολοφονικά στο κέντρο της Ν.Φιλαδέλφειας. Με εξοπλισμό επιτέθηκαν σε νέους ενώ εκεί βρίσκονταν παιδιά που έκαναν βόλτα.
Οι ναζί διαφήμιζαν την μετακίνηση τους στο διαδύκτιο ως θριαμβευτική εκστρατεία και τα λαγωνικά της ΕΛΑΣ τους άφησαν να μετακινούνται ανενόχλητοι. Ανοχή για τους ναζί, αλλά ανελέητη καταδίωξη απο τα ΜΑΤ απεργών,φοιτητών, κατοίκων στις γειτονιές.
Η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην Ελλάδα έσπασε από τους ναζιστές με την ανοχή της Αστυνομίας του υπουργού ΠΡΟΠΟ Γιάννη Οικονόμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει όλα τα περιθώρια δράσης των ναζιστών.
Η Αστυνομία ήταν άλλωστε απασχολημένη να φυλάει τις λαμαρίνες της πλατείας Εξαρχείων και τα «έργα ανάπλασης» στο πάρκο Δρακοπούλου, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το χώρο εξόρμησης των ναζιστών δολοφόνων.
Οι εγχώριοι ναζί ενθαρρυμένοι από τη είσοδο των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή έτρεξαν να υποδεχτούν τα αδέλφια τους από το Ζάγκρεμπ και να να τους οδηγήσουν στο προγκρόμ της Ν. Φιλαδέλφειας.
Απαιτούμε την σύλληψη και τη καταδίκη της συμμορίας ναζιστών δολοφόνων, τόσο όσων εμφανίζονται με το προσωπείο οπαδών και των ντόπιων συνεργατών τους.
Να παραιτηθεί ο υπουργός ΠΡΟΠΟ που τους κάλυψε και να ξηλωθεί ο μηχανισμός της ΕΛΑΣ που τους έκανε πλάτες.
 
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
AEK F.C.
 
@AEK_FC_OFFICIAL
Μιχάλη, η ΑΕΚ δε θα σε ξεχάσει ποτέ! Παραδειγματική τιμωρία για τους δολοφόνους και τους υπεύθυνους!
 
Chris Avramidis@chris_avramidis
 
Αυτοί είναι οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε παλαιότερη εκδρομή τους. Ναζιστικοί χαιρετισμοί και συνθήματα. Που να το φανταστεί η ελληνική αστυνομία ότι τέτοια κοσμήματα του ανθρώπινου πολιτισμού θα πάνε να δολοφονήσουν;
https://twitter.com/chris_avramidis/status/1688750455722012672
Έτσι ξεπλένονται τα εγκληματικά λάθη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Με μάνικα και νερό υπό πίεση να εξαφανίσουν το αίμα του δολοφονημένου.
Γιατί κατάφεραν και πέρασαν κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης 150 χούλιγκαν που διέσχισαν οδικός όλη τη χώρα και έφτασαν στη Ν. Φιλαδέλφεια για να σκοτώσουν με την αστυνομία άφαντη.
Γιατί για την κυβέρνηση και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι πιο σημαντικό οι αστυνομικές δυνάμεις να φυλάνε όλο το 24ωρο με βάρδιες τις λαμαρίνες στο εργοτάξιο του Μετρό στα Εξάρχεια και στο Πάρκο Δρακοπούλου μόλις 2 χλμ μακριά από το να προστατεύουν τους πολίτες της χώρας.
Η ζωή που χάθηκε εχθές το βράδυ ήταν αποτέλεσμα και αυτών των επιλογών ή επιτελικής ανικανότητας.
Γιατί χρειάζεται εξαιρετική ανικανότητα για να χάσεις 150 χούλιγκαν που με κονβόι διασχίζουν όλη την Ελλάδα για να σκοτώσουν μέσα από την Εθνική Οδό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.