Να αθωωθούν οι αγωνιστές που δικάζονται στις 16/9 για συμμετοχή στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 16/9, στις 11.00 π.μ.

Στις 29/11/2017, οι δυνάμεις της ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν άγρια εναντίον ειρηνικής κινητοποίησης αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας καταιγισμό χημικών στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ  προθάλαμο του δικαστηρίου (γεγονός που απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο),  τραυματίζοντας και προκαλώντας και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς από τους συμμετέχοντες.

Για το γεγονός αυτό δικάζονται στις 16/9/2021 πολλοί αγωνιστές του κινήματος, μεταξύ αυτών ο  συντονιστής της  Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Στ. Λεουτσάκος και ο πρώην Γραμματέας της,  Π.  Λαφαζάνης. Για την υπόθεση επιλήφθηκε, μάλιστα, το Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος του ελληνικού κράτους, στο οποίο οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν, εύλογα, να απολογηθούν.

Με ένα σαθρό και αόριστο κατηγορητήριο, που δεν τεκμηριώνει καμία συγκεκριμένη πράξη από τις (ασήμαντες) βιαιοπραγίες που αποδίδονται στους κατηγορούμενους, τούς καταλογίζεται  ουσιαστικά ως ποινικά κολάσιμη η ίδια η συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η αντίσταση στις συνθήκες ασφυξίας που είχαν δημιουργηθεί μέσα στο δικαστήριο από την εκτεταμένη χρήση χημικών και τους ξυλοδαρμούς των αστυνομικών.

Την πολιτική ευθύνη για την εξέλιξη αυτή φέρει η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αποδεχθεί ως ύψιστη προτεραιότητα την πιστή εφαρμογή των μνημονίων, που επιτάσσουν, με στόχο την αναδιανομή του πλούτου υπέρ του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου, την αρπαγή  της περιουσίας  και της πρώτης κατοικίας λαϊκών ανθρώπων που χτυπήθηκαν άγρια από τα μνημόνια, αδυνατώντας έτσι να εξυπηρετήσουν παλιότερα δάνεια.  Αυτή η στάση της υπηρέτησης των μνημονίων δυσφήμισε την ίδια την αριστερά και τους αγώνες της, ανοίγοντας  τον δρόμο για ένα αυταρχικό κράτος και μια κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει καταρρακώσει πλέον κάθε ικμάδα δημοκρατικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και ζωές ευπαθών ανθρώπων.  Αποδεχόμαστε, όμως,  με τιμή και με χαρά την συμμετοχή μας στο κίνημα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τα αρπακτικά Funds και τις τράπεζες που ανακεφαλαιώθηκαν τρεις τουλάχιστον φορές με χρήματα του λαού.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και στις νέες συνθήκες του τερματισμού κάθε έννομης προστασίας της πρώτης κατοικίας και της διεξαγωγής  των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά, για  να δυσχερανθεί η αντίσταση του κινήματος στην εν εξελίξει ληστεία των κόπων και του ιδρώτα που έχυσαν άνθρωποι από τις τάξεις του λαού.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.