Νίκος Βούτσης από την Αμφίκλεια: «Να οικοδομηθεί η πιο πλατιά λαϊκή ενότητα για να γίνει πραγματικότητα η Ριζική Αλλαγή»

Με  μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Αμφίκλειας η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ  Αμφίκλειας – Ελάτειας  με ομιλητή το βουλευτή και Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση   με θέμα «Η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό για την ανατροπή»  Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΔΕ Αμφίκλειας κ. Γ. Ποζιός.

Ο  Νίκος  Βούτσης στην ομιλία του ανέλυσε   γιατί το χρέος είναι μη βιώσιμο και γιατί πρέπει άμεσα να φύγει αυτή η  μνημονιακή Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή   καταθέτοντας    την εναλλακτική πρόταση της ΣΥΡΙΖΑ  που περιλαμβάνει κατάργηση των μνημονίων και επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων με ρήτρα ανάπτυξης και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς  και στο ρόλο των μίντια  και τις σχέσεις  διαπλοκής τους με τα οικονομικά συμφέροντα  με στόχο να διαμορφώσουν την ανοχή, την συναίνεση, το φόβο , το σοκ στην ελληνική κοινωνία για να  μπορέσουν περάσουν οι καταστροφικές  μνημονιακές πολιτικές. «Το κλείσιμο της ΕΡΤ», τόνισε,  «είναι η επιτομή αυτής της διαπλοκής και στοχεύει την καρδιά της δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα ο κ. Βούτης,  έκανε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερ της άδολης απλής αναλογικής αλλά «δεν θα δεχτεί παιχνιδάκια σε βάρος της Αριστεράς».  Όπως εξήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί  να ψηφιστεί  και να ισχύσει από τώρα το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής αλλά να δεσμευτούν τα κόμματα  ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος να κατοχυρωθεί συνταγματικά η απλή αναλογική  σαν πάγιο εκλογικό σύστημα.

Τέλος,  ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε την ανάγκη να οικοδομηθεί  η πιο πλατιά λαϊκή ενότητα των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να σηκώσει κεφάλι η χώρα και να  γίνει πραγματικότητα η ΑΝΑΤΡΟΠΗ  και η ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

 

DSC_2615DSC_2609DSC_2621DSC_2624DSC_2588DSC_2593DSC_2608DSC_2582

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.