Νέο μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο για ασφαλή σχολεία στο κέντρο της Αθήνας

Με βασικά αιτήματα ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, καθώς και δωρεάν τεστ σε όλους με ευθύνη του κράτους, οι μαθητές κατέβηκαν σήμερα για άλλη μια φορά στους δρόμους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν επίσης το όργιο καταστολής στο οποίο έχει επιδοθεί η ελληνική αστυνομία τόσο στο μαθητικό συλλαλητήριο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, όσο και στην κινητοποίηση μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Το ραντεβού δόθηκε στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή πραγματοποίησαν νεα  μαζική και δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.Την κινητοποίηση για υγειονομικά μέτρα στα σχολεία, διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Στο πλευρό των μαθητών και οι φοιτητές, ενώ τη στήριξή τους εξέφρασαν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Καταγγελίες στο μεταξύ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ότι αστυνομικοί έκαναν σωματικούς ελέγχους πάλι σε παιδιά που κατευθύνονταν στα Προπύλαια για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Μετά το πέρας της πορείας, προκλήθηκε μικρής έκτασης ένταση στα Προπύλαια, όταν ολιγομελή ομάδα αγνώστων προχώρησε στη ρίψη μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές ομάδες απάντησαν με κρότου λάμψης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.