Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Τα επίσημα αποτελέσματα – Δηλώσεις

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ιωάννης Δρόσος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 75% των ψήφων τα ποσοστά που λαμβάνουν οι δύο υποψήφιοι έχουν ως εξής.

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης:  56,69%

Έφη Αχτσιόγλου: 43,31%

Ακυρα  – Λευκά: 1,39%

Στέφανος Κασσελάκης : Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή της κοινωνίας

Τις πρώτες του δηλώσεις του μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι φαινόμενο, αλλά είναι η «φωνή της κοινωνίας, την οποία όπως επεσήμανε «δεν θα προδώσει ποτέ».

Έκανε αναφορά στην Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας πως προσβλέπει στη συνεργασία της την επόμενη μέρα, ωστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο.

Επιπλέον, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

«Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον. Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία. Οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκλολ΄’ιοες, είναι μόνοι και έχουν μπροστά πολλές δυσκολίες. Μακάρι να τους στηρίξει η κυβέρνηση.

Θέλω πρώτα απ’ όλα να στείλω μερικά ευχαριστώ!

Μερικά ευχαριστώ, στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρά τις δυσκολίες, έστειλαν μήνυμα ότι είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ και θα κερδίσουμε.

Θα τα αλλάξουμε όλα μαζί, από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία.

Ένα ευχαριστώ στους εθελοντές της καμπάνιας μου, στους εθελοντές όλων των συνυποψηφίων μου.

Ευχαριστώ τα 30 μέλη της Επιτροπής που μου έδωσαν τη δυνατότητα να μιλήσω στον λαό του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες που το  πελατειακό σύστημα έχει φορέσει στους νέους εντός κι εκτός Ελλάδας.

Ευχαριστώ τον Νίκο Παππά για την υποστήριξη. Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μέλος της ομάδας μας.

Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένειά μου. Ξαδέρφια, θείους, ανίψια. Μητέρα, πατέρα, όλοι ήρθαν εδώ κοντά μου για να με στηρίξουν.

Ευχαριστώ και τη δική μου οικογένεια, τον Τάιλερ και τη σκυλίτσα μας τη Φάρλι».

Η Έφη Αχτσιόγλου λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη.

Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρόν, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου .

“Από αύριο ξεκινάει μια μεγάλη μάχη”, πρόσθεσε και ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαιτέρως τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο για τους οποίους- όπως είπε- η διαρκής παρουσία τους “ήταν μια  ένδειξη ότι η προσπάθειά μου είχε αξία”.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη συγχαίροντας τον για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, επικοινώνησε και με την Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να της δώσει επίσης συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσε.

«Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτηση του στο Facebook.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.