Νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ο Λαμιώτης Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με αυτό το ολιγόλογο Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε το ΚΚΕ  την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα μετά από 22 χρόνια στην ηγεσία  και την την εκλογή του νέου Γραμματέα του κόμματος .

“Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Γιός του παλαίμαχου κομμουνιστή Αποστόλη Κουτσούμπα εντάχτηκε  από νωρίς στις γραμμές του  κόμματος. Πτυχιούχος της Νομικής και κομματικό στέλεχος , έχει διατελέσει διευθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1991. Συμμετείχε ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007, στο νομό Βοιωτίας, χωρίς όμως να εκλεγεί. Ο νέος Γραμματέας  είναι στενός συνεργατης της Αλέκας Παπαρήγα , χωρίς  πολλές δημόσιες εμφανισεις και αναμένεται να κινηθεί μέσα στην κομματική γραμμή.

Οι εργασίες του συνεδρίου επισπεύθηκαν και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο αντί της Κυριακής που είχαν προγραμματιστεί.  Οι ομιλίες των συνέδρων  ήταν περιορισμένες σε αριθμό ενώ είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από το συνέδριο των αιρετικών φωνών που  άσκησαν κριτική  στη γραμμή του κόμματος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.