Νέες καινοτόμες ειδικότητες στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου – Συνέντευξη με τον Διευθυντή Στ. Αβαγιάννη

«Στόχος μας είναι η ποιοτική κατάρτιση με έμπειρους εκπαιδευτές σε ένα πολιτισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον και η σύνδεση της κατάρτισης με την αγορά εργασίας».

Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου κ. Σταύρος Αβαγιάννης μίλησε στον δημοσιογράφο Νίκο Παρμενόπουλο για τις δυνατότητες που δίνει η Δημόσια Επαγγελματική Κατάρτιση  στους νέους για εξειδίκευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας, τη φιλοσοφία και τους στόχους  του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου  καθώς και τις νέες ειδικότητες που θα παρέχει από το νέο  Φθινοπωρινό εξάμηνο 2023Β στους σπουδαστές, οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα με τις ήδη υπάρχουσες.

Συγκεκριμένα 10  καινοτόμες ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ Χαλανδρίου αναμένονται για  έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας:

  • Υποκριτική
  • Τεχνικός Κρέατος και Κρετοσκευασμάτων
  • Εκπαιδευτής Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής
  • Βοηθός Νοσηλευτικής και Γενικής Νοσηλείας
  • Ραδιοφωνικός Παραγωγός
  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας
  • Τεχνικός Ενδύματος και Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας
  • Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
  • Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων
  • Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ειδικότητα της Υποκριτικής θα τεθεί επικεφαλής ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού Αττικής και γνωστός ηθοποιός Χάρης Ρώμας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αβαγιάννης, τα τελευταία χρόνια μια σειρά θεσμικών αλλαγών όπως η δημιουργία του Μητρώου Εκπαιδευτών και ο νέος ΦΕΚ για την επαγγελματική κατάρτιση  έχουν δώσει ώθηση στη Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Εξήρε επίσης το ρόλο του Υπουργείου Παιδείας λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τη  Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης  είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας και στην ουσία   είναι αυτοί που  μας ωθούν  για την επίτευξη των στόχων μας».

«Οι καταρτιζόμενοι μας έχουν όλα τα  απαραίτητα προσόντα ώστε να ανταποκριθούν   στο μελλοντικό τους επάγγελμα».

«Σκοπός   του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου αποτελεί  η σύνδεση της κατάρτισης με την αγορά εργασίας», τόνισε ο κ. Αβαγιάννης. «Για το σκοπό   αυτό έχουμε συνάψει  μνημόνια συνεργασίας με εταιρίες και επιχειρήσεις  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα   προκειμένου οι καταρτιζόμενοι όλων των ειδικοτήτων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους   να έρθουν σε επαφή  με τις πραγματικές   συνθήκες εργασίας ενώ το εξάμηνο της  πρακτικής άσκησης συνδέει  τους αποφοίτους  με την αγορά εργασίας» πρόσθεσε .

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με το επίπεδο σπουδών  που παρέχει το ΔΙΕΚ Χαλανδρίου ο κ. Αβαγιάννης  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς λειτουργούμε με ΄άλλα στάνταρ, με βάση το τρίπτυχο- συνολική ολική ποιότητα, εξωστρέφεια και αυτενέργεια-  παρέχοντας  υψηλού επιπέδου κατάρτιση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.  Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από το καλύτερο φαινομενικά ιδιωτικό ΙΕΚ ή ιδιωτικό Κολέγιο. Παρέχουμε άριστη κατάρτιση   με εκπαιδευτές που προέρχονται από το Μητρώο εκπαιδευτών».

Επικοινωνία- Πληροφορίες:

Καθημερινά (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επισήμων αργιών) από 13:00 έως 21:00.

Τηλέφωνο της Διεύθυνσης του ΙΕΚ : 210 6109025

Τηλέφωνο Υποδιεύθυνσης & Γραμματείας: 210.6853473

email: mail@iek-chalandr.att.sch.gr

Διεύθυνση : Έλλης 3, Χαλάνδρι, ΤΚ: 152 32 (Σταθμός Μετρό: Αγία Παρασκευή).

Ιστοσελίδα: https://iek-chalandr.att.sch.gr/?page_id=2

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.