Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Απαγορεύονται λιτανείες και εμποροπανηγύρεις- «Πράσινο φως» για τοπικά lockdown

Τα νέα έκτακτα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορονoϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες

Kατόπιν σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως 31-08-2020.

 Επίσης,  όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Πρόβα τζενεράλε για τοπικά lockdown  τα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο

Την ενεργοποίηση του σχεδίου για τοπικά lockdown, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έξαρση του κορονοϊού στη χώρα, περνάει η κυβέρνηση όπως προκύπτει από τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται στον Πόρο.

Με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται καθημερινά  και τη διασπορά να διευρύνεται,  κρίνεται ότι δεν αρκεί η αυστηροποίηση των ελέγχων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, για να ανακοπεί η πορεία προς ένα δεύτερο -ίσως πιό ισχυρό- κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο, πλέον η κυβέρνηση δεν διαθέτει το πιό αποτελεσματικό όπλο για το χτύπημα του κορονοϊού, το γενικό lockdown, που θα οδηγούσε στην κατάρρευση της ήδη εξασθενημένης ελληνικής οικονομίας.

Έτσι, δόθηκε το «πράσινο φως», για την εφαρμογή τοπικών lockdown, όπου διαπιστώνεται σοβαρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου. Το μέτρο αυτό σίγουρα θα πλήττει τις τοπικές οικονομίες, αλλά δεν θα έχει ευρύτερες οικονομικές συνέπειες. Βεβαίως, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη σε μικρές περιοχές, αν όμως χρειαστεί να «κλείσουν» αστικά  κέντρα, οπως η Θεσσαλονίκη τότε θα μεγεθυνθούν και οι επιπτώσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.