Νέα κόμματα στα σκαριά

Στις επόμενες εκλογές μπορεί να πάρουν μέρος κόμματα που δεν είναι ορατά αυτή τη στιγμή. Οι πληροφορίες ότι μπορεί να προκύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ακόμη και μέσα στο 2021 επιταχύνει τις διεργασίες για δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων.

Το σκεπτικό πίσω από τις περισσότερες προσπάθειες είναι ότι λόγω της εκρηκτικής συγκυρίας που δημιουργεί ο συνδυασμός οικονομικής και υγειονομικής κρίσης μπορεί να γίνει απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, κάτι που ευνοεί τους αστερισμούς κομμάτων δεξιά και αριστερά.

Ειδικότερα:

  • Ένα κόμμα μέσα από τα σπλάχνα του «Ποταμιού» που ανέστειλε τη λειτουργία του μετά τις ευρωεκλογές βρίσκεται στα σπάργανα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται ιδρυτικό συνέδριο μόλις η πανδημία το επιτρέψει. Φαβορί για την ηγεσία είναι ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς (πέρασε από το ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι) και ο επιχειρηματίας πρώην βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Νυφούδης χωρίς να αποκλείεται και ένα μοντέλο συλλογικής ηγεσίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει καμία σχέση, ούτε καν ενθαρρύνει, το εγχείρημα.
  • Φαήλος Κρανιδιώτης, Θάνος Τζήμερος και Φράγκος Φραγκούλης βρίσκονται σε συζητήσεις για την ελληνική Λέγκα του Βορρά. Θέλουν να εκφράσουν τη σκληρή λαϊκή υπερπατριωτική δεξιά και δεν πιστεύουν ότι όλος ο χώρος δεξιά της ΝΔ έχει καταληφθεί από την Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου.
  • Ακραιφνείς καραμανλικοί που σήμερα βρίσκονται εκτός ΝΔ, από τον Ευ. Αντώναρο μέχρι τον Ν. Καραχάλιο και από τον Αρ. Ντινόπουλο μέχρι τον Χρ. Ζώη έχουν επαφή με κεντροδεξιούς πυρήνες σε όλη την επικράτεια που δεν εκφράζονται ή δεν αντιπροσωπεύονται με τη σημερινή ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.
  • Ο επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ και πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε ήδη την πρόθεσή του για τη μετεξέλιξή της σε κόμμα. Η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι από ψυχρή έως ανύπαρκτη και οι δεσμοί του με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει εξαιρετικά ισχνοί. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι το σημείο αιχμής της πολιτικής του πρότασης.
  • Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν εγκαταλείπει τη φιλοδοξία να ηγηθεί αριστερού κόμματος που θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή μετά τις επόμενες εκλογές και την άνοιξη αναμένεται να είναι έτοιμος να παρουσιάσει νέο εγχείρημα.
  • Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει την κίνησή του, ΕΝΥΠΕΚΚ, σε αυτόνομο πολιτικό φορέα εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Απευθύνεται κυρίως στους συνταξιούχους και στους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα.

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.