Μοιράζουν «ζεστό» κρατικό χρήμα στα κανάλια με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρεπορτάζ τoυ ελληνικού τμήματος των Data Journalists αποκαλύπτει ότι την πρωτοφανή απόφαση του κυβερνητικού επιτελείου να δώσει έκτακτη επιχορήγηση-δώρο στα επτά μεγάλα κανάλια της χώρας για την κάλυψη των ετήσιων υποχρεωτικών εισφορών με αποκλειστική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου. Και αυτό γιατί οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί «δεν βγαίνουν», όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία…..

🔴Έχουμε ακούσει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε την αύξηση του πληθωρισμού, την αύξηση των τιμών σε αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες όπως τα καύσιμα και η ηλεκτρική ενέργεια. Ότι ως γενική κρίση χειροτέρευσε την κατάσταση στα περισσότερα νοικοκυριά.
❗Τώρα ακούμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε απώλειες και στα τηλεοπτικά κανάλια! Και γι’ αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να τα ενισχύσει οικονομικά.
⚫Πρόκειται για την Υπουργική Απόφαση της 24ης Οκτωβρίου σύμφωνα με την οποία τα 7 κανάλια πανελλάδικής εμβέλειας πρέπει να στηριχθούν για να διατηρηθεί «ο πλουραλίσμος στην ενημέρωση και η ποιότητα στον δημόσιο λόγο».
Χρηματοδοτούνται για να κάνουν τη δουλειά τους δηλαδή. Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που το κράτος ενισχύει οικονομικά μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που ήδη κερδοφορούν.
❓Το ερώτημα που τίθεται είναι ότι εφόσον το κράτος στηρίζει όσους «επλήγησαν» έμμεσα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί δεν στηρίζει και ολόκληρο το λαό που είδε το κόστος ζωής να αυξάνεται κατακόρυφα αλλά τα εισοδήματα όχι;
🔴Κι αν κάποιος νομίζει ότι το κράτος στήριξε την κοινωνία με τις παροχές με κουπόνια τύπου pass ας δώσει και στα κανάλια «enimerosi & plouralismos pass» και όχι 6,84 εκατομμύρια.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.