Μια ακόμη επιχείρηση – σκούπα σε κτίρια που ζούσαν πρόσφυγες και μετανάστες

Άλλη μια επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας με σκοπό την εκκένωση κτιρίων υπό κατάληψη, στα οποία είχαν βρει στέγη μετανάστες και οικογένειες προσφύγων, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το εγκαταλελειμμένο  κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ  γνωστό ως «Τοσίτσειο σχολείο» και άλλο ένα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016 .

Συνολικά κατά την επιχείρηση, που ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί, απομακρύνθηκαν 269 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους σχεδόν 100 παιδιά. Η όλη  επιχείρηση  εξελίχτηκε κατά την ΕΛΑΣ ομαλά και τα κτίρια  καθαρίστηκαν και  χτίστηκαν με τούβλα οι είσοδοι τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στο κτίριο της Αχαρνών 22 βρέθηκαν 90 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Στο άλλο κτίριο, που είναι γνωστό ως Τοσίτσειο Σχολείο, βρέθηκαν 179 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι, ενώ κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έγιναν έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, και για ναρκωτικά αλλά δεν βρέθηκαν.

Ολοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους και στη συνέχεια  θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας (Hot-spot).

Οι σημερινές εξώσεις προσφύγων,έρχονται σαν συνεχεία της μεγάλης επιχείρησης  εκκενώσεων  στα Εξάρχεια κατά το δόγμα «νόμος και τάξη» του υπερυπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη.

φωτο φίλης στο Facebook

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.