Μητσοτάκης: Ρεαλιστική και συμβολική αύξηση 13 ευρώ το μήνα στον κατώτατο μισθό

Το νέο κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια αύξηση 2%, όμως το ποσό αυτό είναι μεικτό και όχι καθαρό. Η αύξηση υπολογίζεται στα 13 ευρώ το μήνα, δηλαδή λιγότερο από 50 λεπτά την ημέρα.

Ο νέος κατώτατος μισθός για κάποιον που δουλεύει 8ωρο και πέντε μέρες την εβδομάδα θα διαμορφωθεί από 650 σε 663 ευρώ και το νέο κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ. Η εφαρμογή δεν θα έχει αναδρομική ισχύ αλλά ο αυξημένος κατώτατος μισθός θα αρχίσει να καταβάλλεται άμεσα στους εργαζόμενους μόλις υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο νέος κατώτατος μισθός έρχεται τη στιγμή που παρατηρείται σημαντικό κύμα αυξήσεων στην αγορά. Οι ανατιμήσεις σημειώνονται στα βασικά είδη αλλά και στα καύσιμα.

 Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων η αύξηση», και εμφάνισε ως επιτυχία αυτή τη «ρεαλιστική»  κίνηση.  » H ενίσχυση αυτή έρχεται να τονώσει τους χαμηλότερα αμειβόμενους. Έχει ένα ύψος το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και συμβολικό. Είναι, όμως, απολύτως ρεαλιστική. Αλλά η κατεύθυνσή της παραμένει ουσιαστική διότι δείχνει ότι σταθερό μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι η προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά και γιατί η αύξηση αυτή -εν μέσω των μεγάλων δυσκολιών της πανδημίας- σηματοδοτεί την αισιοδοξία μας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συνολικά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.