Μητέρα Παύλου Φύσσα: Με εντολή Λαγού η δολοφονία του γιου μου

Ήρθαν στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Και υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και είναι στο κοινοβούλιο. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι;

Πιο ωχρή, φανερά καταβεβλημένη και ζητώντας να είναι καθισμένη πια στο βήμα του μάρτυρα, η Μάγδα Φύσσα δέχτηκε σήμερα ερωτήσεις για τη δολοφονία του παιδιού της. Και όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, εκτόξευσε στον δολοφόνο το μπουκάλι με το νερό που κρατούσε στα χέρια της. «Αυτό για να με θυμάσαι» είπε στον Γιώργο Ρουπακιά.

Με τις καταθέσεις της μητέρας και της αδελφής του Παύλου Φύσσα συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

«Άκουσα τον αρχηγό τους να λέει πως είναι η σπορά των ηττημένων του ’45. Είναι λοιπόν τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών», είπε η Μάγδα Φύσσα, στην κατάθεση της. Η ίδια επέμεινε στην οργανωμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής δολοφονία του γιου της και στην ιεραρχία που διέπει τη ναζιστική οργάνωση, και στη δολοφονία του γιου της με εντολή Γ. Λαγού.

«Μια εγκληματική οργάνωση είναι εκεί έξω και σκότωσε το παιδί μου….αυτή η οργάνωση βρίσκεται στο κοινοβούλιο», λέει η Μάγδα Φύσσα, η οποία απαντώντας για τη δράση για την δράση της ΧΑ, αναφέρθηκε στον οργανωμένο τρόπο δράσης της ΧΑ, στο ΠΑΜΕ, στην Αντίπνοια, στο Συνεργείο και αλλού, μίλησε για το παράγγελμα εκκίνησης της δράσης και το παράγγελμα τέλους δράσης σε μια επίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά για τις επιθέσεις: «Υπάρχει ανοχή…..αφού υπάρχει ανοχή, αυτοί δείχνουν ισχυροί».

 Η Μάγδα Φύσσα, απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, έκανε επίσης λόγο για διακριτική μεταχείριση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά από την αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, ενώ χαρακτήρισε τον δράστη «γερό στέλεχος» της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε η μάρτυρας, με το που έβαλαν τον δράστη στο περιπολικό οι αστυνομικοί, εκείνος τους είπε «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι» και όταν εκείνοι τον ρώτησαν ΑΝ είναι αστυνομικός, ο Ρουπακιάς τους είπε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».

Στην κατάθεσή της, η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί, από όλους αυτούς του τάγματος που ήταν παρόντες στη δολοφονία, δεν συνέλαβαν κανέναν παρά μόνο τους φίλους του Παύλου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η μάρτυρας, ο Ρουπακιάς είχε τέτοια άνεση κινήσεων μέσα στο αστυνομικό τμήμα που «τα παιδιά νόμιζαν πως είναι υπάλληλος, καθόταν σταυροπόδι με το κινητό του στο χέρι». Η Μ. Φύσσα είπε πως μόνο όταν έγινε γνωστό ότι ξεψύχησε ο Παύλος, από μόνος του ο Ρουπακιάς ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον βάλουν σε άλλον χώρο κι εκείνοι του είπαν ν’ ανέβει μόνος του στον τρίτο όροφο. «Τόσο οικείος χώρος ήταν γι αυτόν».

Κατήγγειλε δε, ότι οι χρυσαυγίτες απειλούν την οικογένειά της και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. «Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους… Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε «είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε». Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι» τόνισε (Ρεπορτάζ Ειρήνης Προμπονά στο σ/σ Στο Κόκκινο).

Στην συνέχεια, ξεκίνησε την κατάθεσή της η αδελφή του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Ειρήνη ωστόσο διεκόπη για την επόμενη προγραμματισμένη δικάσιμο στις 8 Οκτωβρίου.

Κατά την έναρξη διαδικασίας, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε πως «Τα dvd και τα cd θα ακουστούν και θα προβληθούν κατά το στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων [δηλαδή στο τέλος της δίκης] και όχι όπως αιτήθηκε η πολιτική αγωγή, κατά την εξέταση κάθε μάρτυρα».

alterthess.gr,   www.efsyn.gr

12118586_10154272174998047_5683113687679206009_n

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.