Μηνύματα των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών

Με τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακεραλλοπούλου  για να ζητήσει τη διάλυση της βουλής  ξεκίνησε  επίσημα η προεκλογική  εκστρατεία των κομμάτων εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Μήνυμα στο κινητό από τον Αλέξη Τσίπρα, έλαβαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Τις επόμενες 30 ημέρες, ας μη λείψει κανείς από το δημοκρατικό προσκλητήριο της αλλαγής. Να φτάσει η φωνή μας παντού. Για τη μεγάλη νίκη και τη Δικαιοσύνη παντού».

Το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη:

«Ο ελληνικός λαός έχει πλέον την εμπειρία και τη γνώση να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής.

Να επιλέξει ανάμεσα σε ένα αδιαφανές κράτος, που υποκλέπτει τις επικοινωνίες των πολιτών του και σε ένα κράτος αξιοκρατίας, διαφάνειας και σεβασμού των θεσμών.

Σε ένα κράτος κοινωνικής αδικίας που υλοποιεί πολιτικές για τους λίγους και ισχυρούς και σε ένα κράτος με δικαιοσύνη, με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία.

Σε ένα κράτος που παραχωρεί σε ξένα funds τα δάνεια και τις περιουσίες του ελληνικού λαού και σε ένα κράτος που διασφαλίζει τη δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Σε ένα κράτος που διοικείται από συστήματα εξουσίας που αναπαράγουν πολλαπλές και αλλεπάλληλες κρίσεις αναγκάζοντας τη νέα γενιά να συμβιβαστεί με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών ή να μεταναστεύσει αναζητώντας μια καλύτερη τύχη και σε ένα κράτος που στέκεται δίπλα στους πολίτες του, δεν τους προκαλεί ανασφάλεια, τους προστατεύει και τους γεμίζει με αυτοπεποίθηση και ελπίδα.

Στις 21 Μαΐου καλούμε τους πολίτες να πάρουμε μαζί απόφαση Αλλαγής για ένα κράτος, που θα λειτουργεί με αξιοπιστία, διαφάνεια και αξιοκρατία. Με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία. Με δίκαιη ανάπτυξη, που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.»

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

«Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι το νέο, το αισιόδοξο, το ανατρεπτικό μήνυμα που μπορεί να αναδείξει η λαϊκή ψήφος στις 21 Μαΐου. Απέναντι στις παλιές, γνωστές και χρεοκοπημένες συνταγές των άλλων κομμάτων, απέναντι στα ψεύτικα διλήμματα και πάνω απ’ όλα απέναντι στο κοινό τους αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει όποια κυβέρνηση προκύψει, η διαφορά από τον λαό μπορεί να γίνει. Και αυτή είναι να βρεθεί όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ. Ο λαός μπορεί να κάνει την έκπληξη, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

Δήλωση  του ΓΓ του ΜέΡΑ25  Γιάνη Βαρουφάκη

Η προκήρυξη των εκλογών σηματοδοτεί το τέλος μιας κυβέρνησης που έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι της για να εξαθλιώσει τους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Καθόλου δεν μας εξέπληξε ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να πλήξει άλλη μια φορά την Συνταγματική νομιμότητα με την τελευταία του πράξη ως Πρωθυπουργός: Να επικαλεστεί δήθεν «εθνικό» θέμα ώστε να μην παραιτηθεί η κυβέρνησή του – ώστε, παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος, η διενέργεια εκλογών να αφεθεί στην κυβέρνηση που ελέγχεται για παρακολουθήσεις πολιτικών της αντιπάλων, υπουργών της, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η χυδαιότητα του κ. Μητσοτάκη δίνει στο «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» ακόμα έναν λόγο να συνεχίσουμε να διεξάγουμε με ενθουσιασμό τον προεκλογικό αγώνα που θα τερματίσει όχι μόνο την «Μητσοτάκης ΑΕ» αλλά και την ολιγαρχία που κινεί τα νήματά της.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.