Με 152 «ναι» και κομματική πειθαρχία πέρασε ο Ενιαίος φόρος ακινήτων και το ν/σ για πλειστηριασμούς

Με  152 αλλά τραυματισμένη πολιτικά την κυβέρνηση πέρασε και το ν/σ για τους πλειστηριασμούς

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής αργά το βράδυ τα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 293 Βουλευτές και οι 152 ψήφισαν υπέρ των άρθρων, ενώ οι 141 κατά

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Πολύδωρας, που είχε διαγραφεί το μεσημέρι από την ΝΔ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης (που απουσίασε με ίωση), ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Ν. Νικολόπουλος (με επιστολική ψήφο, που δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, δήλωσε ότι καταψηφίζει τα άρθρα) και οι 3 προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Με 152 «ναι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων.

Από την ολομέλεια απουσίαζε ο Απόστολος Κακλαμάνης,(λόγω ασθένειας)ενώ ο Βύρων Πολύδωρας ψήφισε «όχι», με συνέπεια να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και να αποσπάσει θερμό χειροκρότημα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός,  κατά την πρώτη εκφώνηση του καταλόγου απουσίασε, αλλά ύστερα από πίεση που του άσκησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας εμφανίσθηκε και ψήφισε. Η επιβολή κομματικής πειθαρχίας ήταν το μόνο επιχείρημα που προέβαλαν πολλοί από τους διαφωνούντες βουλευτές. Σύμφωνα με ,μπροστά στο ενδεχόμενο… ατυχήματος το βράδυ της Παρασκευής ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Θανάσης Μπούρας  κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και τους επέβαλε κομματική πειθαρχία  κατ΄εντολήν του Μαξίμου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.