Με χιόνια, παγετό και καταιγίδες θα υποδεχτούμε το 2019!

Άκρως χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.

Στην πόλη της  Λαμίας προβλέπονται βροχές, παγωνιά και χιονόνερο την Πρωτοχρονιά και χιονόπτωση το πρωί της Τετάρτης.

Οι τελευταίες προγνώσεις θέλουν να κάνει ποδαρικό το 2018 με τσουχτερό κρύο και χιόνια στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Στα ορεινά, κατά κύριο λόγο, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας θα παρατηρηθούν χιονοπτώσεις, σε μια επανάληψη του καιρικού σκηνικού των Χριστουγέννων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Πέμπτη.

Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ

Το Σάββατο (29/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο και από το βράδυ στη Χαλκιδική, τις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5, στα βόρεια τοπικά 6 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια από το απόγευμα.

Την Κυριακή (30/12) στα νοτιοανατολικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Χαλκιδική, τις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια, και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά  και στην Πελοπόννησο και από το βράδυ στα υπόλοιπα τμήματα. Σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά που από το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Τη Δευτέρα (31/12) νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της νότιας χώρας. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 7 και στα ανατολικά 4 με 5 ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Την Τρίτη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς λίγες νεφώσεις στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορη βελτίωση στα βόρεια και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Τετάρτη (02/01) λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και τα βόρεια Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και  πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.