Με το ξεκίνημα της τηλεκπαίδευσης το σύστημα κατέρρευσε….

Ούτε μια ώρα δεν άντεξε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε πολλές περιοχές περιμένουν την αποκατάστασή του, χωρίς κανείς να μπορεί αν τους πληροφορήσει τι θα γίνει!

Όπως διαπίστωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές, η πλατφόρμα Webex που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Αμερικανικής  εταιρείας Cisco  έχει καταρρεύσει.

Από το ξεκίνημα του,  συνεχή ήταν τα προβλήματα και το σύστημα είτε έχει «κρασάρει» εντελώς είτε εμφανίζει προβλήματα σε δεκάδες περιοχές της χώρας. Προβλήματα που εκθέτουν για μία ακόμα φορά την έλλειψη προετοιμασίας επί μήνες του υπουργείου Παιδείας, εν όψει του αναμενόμενου δεύτερου lockdown.Η πλήρης κατάρρευση του συστήματος προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γονείς και μαθητές  με αποτέλεσμα οι μαθητές (σημ: όσοι είχαν τη δυνατότητα) να μην μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Η εφαρμογή Webex Meetings, που χρησιμοποιείται από το υπουργείο, τους «πετάει» έξω αναγράφοντας σε μήνυμα πως παρουσιάστηκε πρόβλημα στην σύνδεση.

Ενδεικτικά όπως καταγγέλλουν γονείς , «Ξυπνήσαμε από τις 7 γονείς και μαθητές, για να πέσει το WEBEX και να μη γίνει μάθημα. Μπράβο στους αρίστους της κυβέρνησης. «Εννιά μήνες δεν ήταν αρκετοί ούτε για ένα καλό σύστημα τηλεκπαίδευσης ούτε για επιπλέον ΜΕΘ και ΜΜΜ. Είμαστε στο έλεος», λέει μητέρα μαθητή γυμνασίου.

«Στην υπουργό που φρόντισε να αποφασίσει απουσία για τα παιδιά που δεν μπαίνουν στην τηλεκπαίδευση ποιος θα βάλει απουσία σήμερα που ξεγυμνώθηκε η ανικανότητα της;», διερωτάται ένας πατέρας.  «Κάποιος να απαντήσει στα παιδιά μας που μας ρωτάνε που σταματάει η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης. Έπεσε το WEBEX την πρώτη μέρα τη δεύτερη ώρα», καταγγέλλει μητέρα άλλου μαθητή. 

Να σημειωθεί ότι σε  συστάσεις προς τους χρήστες του διαδικτύου  προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τονίζοντας την ανάγκη να υποστηριχτεί η διαθεσιμότητα και η αξιοπιστία των ψηφιακών υποδομών της χώρας. Συγκεκριμένα, καλεί τους πολίτες κατά τις ώρες αιχμής (από τις 09:00 έως τις 18:00) να αποφεύγουν τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας (social media) » για να δημιουργηθεί η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας».

Παράλληλα, ζητά την αποφυγή βιντεοκλήσεων, ενώ προτρέπει τους πολίτες να κάνουν χρήση των σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων. Επιπλέον, οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να αποφεύγουν την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου χωρίς να έχουν συμπιεστεί (zip).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.