Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ νόμος του κράτους ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ  υπερψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος πτωχευτικός κώδικας με την ονομασία «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» που βάζει οριστική ταφόπλακα στην προστασία της α’ κατοικίας και μετατρέπει δανειολήπτες που  νοικάρηδες στα σπίτια τους ενώ οδηγεί σε εξαναγκαστική πτώχευση χιλιάδες μικρές ευάλωτες επιχειρήσεις.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 158 «ναι» από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίαςπαρά τις σφοδρές αντιδράσεις των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επί της αρχής του νομοσχεδίου κατά τάχθηκαν 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Από τη μεριά του, ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε «αποτελεσματικό, κοινωνικά ευαίσθητο και επιχειρησιακά λειτουργικό» το νέο πτωχευτικό κώδικα, ενώ πρόσθεσε ότι ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν θα ισχύσει άμεσα.

«Μπορεί ο νόμος να ψηφίζεται σήμερα, όμως θα χρειαστεί χρονικό διάστημα για την εφαρμογή του, καθώς συνεκτιμώνται οι υφιστάμενες καταστάσεις. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει αναστολή πλειστηριασμών έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά και αναστολή εκπλήρωσης άλλων φορολογικών υποχρεώσεων», είπε ο υπουργός Οικονομικών κλείνοντας με την ομιλία του τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Να σημειωθεί πως για το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η οποία καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία το βράδυ της Κυριακής μετά από τριήμερη συζήτηση η οποία επεκτάθηκε σε υψηλούς τόνους στην διαχείριση του κορονοϊού και στα ελληνοτουρκικά. Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΚΙΝ.ΑΛ, του ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση ενώ το ΜέΡΑ25 είχε αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.