Με την πρόταση «Πολύδωρα» για Πρόεδρο του ΕΣΡ παρά τις αντιδράσεις προσέρχεται η κυβέρνηση στη Διάσκεψη των Προέδρων

Τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα επιχειρήσει εκ νέου, στις 5 το απόγευμα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Με την πρόταση για το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ  προσέρχεται τελικά η κυβέρνηση στη διάσκεψη παρά τις αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση  αλλά και τις αντιρρήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (Δηλώσεις Καραγιαννίδης, Καβαδία, Χρυσόγονου, Δημαρά).

Επίσης, το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, επίκειται η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Με τη διάταξη αυτή, διευκρίνισε, όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του θα επανέλθουν στο ΕΣΡ.

«Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί. Θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν». Αυτό δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Β. Πολύδωρας ξακαθαρίζοντας ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΕΣΡ.

Ο κ. Πολύδωρας διέψευσε ότι του ζητήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του τονίζοντας: «Δεν ήθελα να ερμηνευτεί η κίνησή μου αυτή, ότι δεν ήθελα να μείνω ή ότι φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, ούτε τα τρολαρίσματα, ούτε όσα είπαν για μένα, τα οποία είναι αβάσιμα, ανούσια και κακεντρεχή και γεμάτα παραχαράξεις της ιστορίας, όπως ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό που πρότεινα ήταν συνεννόηση, για προσέλκυση των 600 χιλιάδων ψηφοφόρων που είχαν φύγει από τη ΝΔ» επισήμανε ο Β.Πολύδωρας.

«Το βράδυ θα ξέρουμε τι θα γίνει» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στη  Διάσκεψη θα φανεί αν υπάρχει συναίνεση στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο το να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία την ψυχή του Καραμανλή που είναι ο Βύρων Πολύδωρας, που ξεκίνησε από το 1974, από το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί έχουν επικρατήσει στη Νέα Δημοκρατία εκείνοι που ο Καραμανλής κατονόμαζε ως άκρα» επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Γεγονός πάντως είναι ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοpτικό τοπίο με το «νόμο Παππά» έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Είναι  χαρακτηριστικό ότι και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεδρίασε χθες το βράδυ , υιοθέτησε μάλλον απολογητικούς τόνους, σημειώνοντας: «Ο Βύρων Πολύδωρας προέρχεται από τη δεξιά παράταξη. Δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν, ακριβώς, το λόγο η πρόταση για να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ δεν είναι μια πρόταση παραταξιακής λογικής. Είναι μια πρόταση στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινέσεων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο κυβερνητικός σχεδιασμός σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί  την ήττα μετά  την απόφαση του ΣτΕ αλλά και  τις αντιρρήσεις στην  υποψηφιότητα Πολύδωρα, προβλέπει την άμεση κατάθεση της τροπολογίας για την αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, την εξάντληση κάθε προσπάθειας για την συγκρότηση του Συμβουλίου και, εν συνεχεία, την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης – γέφυρας για τη μεταβατική λειτουργία των καναλιών με προσωρινές άδειες έως την μόνιμη αδειοδότησή τους.

Πρόκειται, ωστόσο, για έναν σχεδιασμό ο οποίος πλέον εξαρτάται από τις προθέσεις και τις διαθέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Και που ανεξαρτήτως της  υποκριτικής στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δύσκολο  να αγνοηθεί με τα μέχρι τώρα δεδομένα να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι  η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται και πάλι αποφασισμένη να μπλοκάρει τις διαδικασίες για τη συγκρότησή του ΕΣΡ, το απόγευμα στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμη

Πολύδωρας: Δεν με θέλει η ΝΔ, γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέο αδιέξοδο: Απορρίπτει η ΝΔ την κυβερνητική πρόταση για Πολύδωρα στην προεδρία του ΕΣΡ

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.