Με ΜΑΤ και ξύλο απομάκρυναν άστεγους πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

Αστυνομική επιχείρηση με ξύλο  οργανώθηκε  τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην πλατεία Βικτώριας, για την απομάκρυνση άστεγων προσφύγων μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά οι οποίοι με τη βία μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα.

Στην πλατεία Βικτωρίας καταφθάνουν συνεχώς πρόσφυγες από τη Μόρια και άλλα κέντρα κράτησης η διαμερίσματα, μετά την άρση των γεωγραφικών περιορισμών  για όσους έχει εγκριθεί η αίτηση ασύλου. Οι πρόσφυγες αυτοί έχουν μείνει άστεγοι  μετά τις μαζικές εξώσεις, λόγω της λήξης προγραμμάτων στέγασης τους και των διατάξεων που πέρασε η κυβέρνηση με το νέο  νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο  οι  αναγνωρισμένοι πρόσφυγες εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις φιλοξενίας τους εντός 30 ημερών από τη θετική απόφαση για το αίτημά τους για άσυλο, χωρίς να τους παρέχει κανένα απολύτως πλαίσιο στήριξης για  να σταθούν στα πόδια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το «Ποντίκι», αρχικά ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να επιβιβαστούν σε λεωφορεία που βρίσκονταν στο σημείο με προορισμό την Αμυγδαλέζα. Όταν οι τελευταίοι αρνήθηκαν, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των ΜΑΤ για την απομάκρυνση από την πλατεία και επιβίβασή τους στα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές αλληλέγγυων που βρίσκονταν στο σημείο, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν τη βιαιότητα των ΜΑΤ.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.